Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Koris Līga aicina uz jubilejas koncertu „Ziedēt dziesmā”

Easyget.lv, 04.03.2014. 16:47

Sestdien, 8. martā, plkst. 16.00 kultūras un atpūtas centrā Imanta notiks sieviešu kora Līga 55. gadu jubilejas koncerts „Ziedēt dziesmā”.
Koris Līga aicina uz jubilejas koncertu „Ziedēt dziesmā”

1959. gadā sieviešu kori Līga dibināja diriģents Jānis Brants, savukārt kopš 2004. gada kora mākslinieciskā vadītāja ir Maija Feldmane. Liela daļa dalībnieču korī dzied ilgāk nekā desmit gadus, bet vairāk kā desmit dziedātājas kopā muzicē jau vismaz 20 gadus. Koris Līga ir viens no vecākajiem Latvijas sieviešu koriem.

Koncertā „Ziedēt dziesmā” koris svinēs ilggadējās kopā būšanas un muzicēšanas prieku mākslinieciskās vadītājas Maijas Feldmanes un diriģentes Ilonas Eglītes vadībā. Koncertā būs iespēja dzirdēt gan korim īpaši tuvo tautas mūziku, gan mūsdienu latviešu komponistu oriģināldarbus, kuriem kora repertuārā bijusi īpaša vieta pēdējo gadu laikā.

Koncertā sieviešu kori Līga ar muzikāliem priekšnesumiem sveiks vīru koris Absolventi diriģenta Arvīda Platpera vadībā, kā arī īpašie viesi no Igaunijas – Tallinas vīru koris Runo. Koncertā uzstāsies arī solists Juris Mols, kuru ar kori Līga saista īpaša draudzība. Koncertā ar īpašu dejas sveicienu priecēs arī deju kolektīvs Imanta.

Sieviešu koris Līga aicina koncertā „Ziedēt dziesmā” kopā muzikāli nosvinēt arī Starptautisko sieviešu dienu.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV