Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bahs un kokle vienojas koncertā Pēterbaznīcā

Easyget.lv, 05.03.2014. 12:15

Otrdien, 11. martā, plkst. 19.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā izskanēs Johana Sebastiana Baha mūzikas programma kokļu ansambļa Cantata izpildījumā.
Bahs un kokle vienojas koncertā Pēterbaznīcā

Koncertprogramma „Bahs un kokle” klausītājiem piedāvās baudīt izcilā vācu komponista mūzikas burvību, iespējams, mazliet neparastākā – tikai latviešu koklei raksturīgā nokrāsā.

Programmā iekļauti tādi pazīstami J.S.Baha skaņdarbi kā Tokāta un fūga d-moll, kā arī Prelūdija no Čella svītas Nr.1, Ārija no Orķestra svītas Nr.3 un citi.

J.S.Bahs (1685 – 1750) – baroka laika vācu komponists, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem skaņražiem. Savas dzīves laikā Bahs tika godāts kā izcils ērģelnieks un klavesīnists, bet netika atzīts kā komponists, un tikai pēc ļoti daudziem gadiem mūzikas satura filozofiskais dziļums un ētiskā jēga ģeniālos skaņdarbus izvirzīja pasaules šedevru vidū.

Koncertorganizācijas Ave Sol koklētāju ansamblis Cantata dibināts 2010. gadā. Tajā ir apvienojušās Rīgas P.Jurjāna mūzikas skolas absolventes un audzēknes, kuras mācību laikā ir kļuvušas par dažādu Latvijas un starptautisku konkursu un festivālu laureātēm gan kā solistes, gan kā ansambļa dalībnieces. Cantata repertuāru veido gan latviešu tautas mūzikas apdares, gan dažādu laikmetu un stilu mūzikas pārlikumi koklētāju ansamblim. Ansamblī muzicē Dārta Zelma Skrastiņa, Līga Griķe, Madara Ivanovska, Katrīna Anna Skrastiņa un Sabīne Ādamsone. Mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte.

Ieeja koncertā bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV