Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2013

Easyget.lv, 06.03.2014. 02:49 | komentāri (1)

Visvairāk balvu Zelta Mikrofons piešķirts Donam, kurš saņēma trīs apbalvojumus.
Pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2013

Galerijas:

5. marta vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī risinājās Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons svinīgā koncertceremonija, kurā tika noskaidroti ieraksti, ko žūrija atzinusi par labākajiem 2013. gadā. Šogad balva tika pasniegta jau 18. reizi un metālmākslinieka Armanda Jēkabsona izgatavotie Zelta Mikrofoni tika piešķirti 19 nominācijās.

Balvu pasniegšanas ceremonijā priekšnesumus sniedza Otra Puse, The Sound Poets, Dons, Latvian Blues Band, Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris, Jumprava, Normunds Rutulis, Pērkons, Toms Juhņevičs, Marta Ritova, Kaspars Tobis, Relicseed un citi.

Balvas pasniedza Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde, Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, Radio Star FM rīta balsis Baiba Sipeniece-Gavare un Jānis Romanovskis, hokeja kluba „Dinamo Rīga” galvenais treneris Artis Ābols un citi.

Zelta Mikrofonu par labāko metāla un rokmūzikas albumu ieguva grupas Rūsa disks „No vāka līdz vākam”. Par labāko pop albumu atzīts grupas Otra Puse „Uzzīmē mani”. Labākā pop-rock albuma titulu sīvā konkurencē izpelnījies The Sound Poets veikums „Tavs stāsts”.

Labākais kantrī un šlāgermūzikas albums pērn bijis „Mēs tikāmies...”, kurā Žoržs Siksna dzied Raimonda Paula dziesmas. Labākais tautas mūzikas albums - bungu un dūdu grupas Auļi ieraksts „Dižducis”, labākais akadēmiskās mūzikas albums – Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” (diriģents Māris Sirmais) „At the Foot of the Sky”.

Apvienotajā džeza un blūza mūzikas albumu kategorijā Zelta Mikrofonu ieguva viena no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām Latvian Blues Band. Labākais elektroniskās mūzikas albums - „Koncerts 7 sintezatoriem”, kura producents un izpildītājs ir Kaspars Tobis. Par labāko alternatīvās mūzikas albumu atzīts grupas Elkupe ieraksts „Uzaust”.

No 12 vērtēšanai iesniegtajiem albumiem bērniem par veiksmīgāko atzīts dubultais „Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai. Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai” Ilgas Reiznieces audzēkņu izpildījumā.

Šogad apritē atgriezusies arī labākā hip-hop albuma nominācija, kurā balvu saņēma Pikaso par „Satikšanās vietu mainīt nedrīkst”. Jaunajā nominācijā Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums Zelta Mikrofonu ieguva „Imants un Ziedonis” Latvijas Radio kora izpildījumā (diriģents Sigvards Kļava).

44 mūzikas video klipu konkurencē par pārāko atzīts Instrumentu „Don’t Hold Onto Me”, bet kategorijā koncertieraksts video – Prāta Vētras „Vēl viena klusā daba”. Nominācijā Labākā dziesma sacentās 51 dziesma un par labāko tika atzīta Dona „Pēdējā vēstule”. Sīva konkurence bijusi arī nominācijā Labākā debija, kurā balvu saņēma dziedātājas UP ieraksts „SIREN”.

Nominācijā Radiohits uzvarētāju tradicionāli nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), kas apkopo radiostaciju iesniegtās atskaites. Tāpat kā pērn, balvu saņēma Dona dziesma „Signāls”.

Jau sesto gadu ikviens mūzikas cienītājs tirdzniecības parkā Alfa varēja nobalsot par savu Gada dziesmu. Ar pārliecinošu balsu vairākumu triumfēja un t/p piešķirto Galactico dāvanu karti 1500 EUR vērtībā saņēma Dons par dziesmu „Pēdējā vēstule”.

Ar balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika godināta leģendārā grupa Pērkons, kuras izpildītā „Mana dienišķā dziesma” kļuva par saviļņojošu ceremonijas noslēgumu.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Micrec PM. B

Mūzikas ierakstu gada balva Zelta Mikrofons 2013 uzvarētāji:

  • Labākais metāla un rokmūzikas albums - No vāka līdz vākam - grupa RŪSA
  • Labākais pop albums - Uzzīmē mani – Otra Puse
  • Labākais pop-rock albums - Tavs stāsts – The Sound Poets
  • Labākais kantrī un šlāgermūzikas albums - Mēs tikāmies... – Žoržs Siksna, instrumentālā grupa, trio Limonāde
  • Labākais tautas mūzikas albums - Dižducis – bungu un dūdu grupa "Auļi"
  • Labākais akadēmiskās mūzikas albums - At the foot of the sky – Valsts Akadēmiskais koris Latvija
  • Labākais džeza un blūza mūzikas albums - Latvian Blues Band and friends LIVE AT THE DREAM FACTORY 2013 – Latvian Blues Band
  • Labākais elektroniskās mūzikas albums - Koncerts 7 sintezatoriem – Kaspars Tobis
  • Labākais alternatīvās mūzikas albums - Uzaust – Elkupe
  • Labākais mūzikas albums bērniem - Gadapkārti – Ilgas Reiznieces latviešu tradīciju dziesmu krājums
  • Labākais hip-hop albums - Satikšanās vietu mainīt nedrīkst – Pikaso
  • Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums - Imants un Ziedonis – Latvijas Radio koris
  • Labākais video klips - Don't hold onto me – Instrumenti
  • Labākais koncertieraksts video - Vēl viena klusā daba – Prāta Vētra
  • Labākā debija - SIREN – UP
  • Labākā dziesma - Pēdējā vēstule – Dons
  • Alfas Gada dziesma - Pēdējā vēstule – Dons
  • Radiohits - Signāls – Dons
  • Balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā – grupai Pērkons

Foto: Dons Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2013 pasniegšanas ceremoijā. Foto (c) Marina Ignatjeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV