Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Koris Kamēr… izdziedās latviešu tautasdziesmas 17 komponistu apdarēs

Easyget.lv, 06.03.2014. 09:50

15. un 16. martā plkst.19:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā jauniešu koris Kamēr... diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos savu jaunāko programmu Amber songs.
Koris Kamēr… izdziedās latviešu tautasdziesmas 17 komponistu apdarēs

Programmā apkopotas 17 latviešu tautasdziesmas, kuras pēc to tematiskās un melodiskās dažādības vienā izlasē apkopojis etnomuzikologs Dr.Valdis Muktupāvels.

Amber songs ir Rīga 2014 tematiskās līnijas Dzintara ādere notikums, kas atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kuriem ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība. Tas ir Rīgas, Latvijas ieguldījums pasaules kultūrā un cilvēces radošās darbības attīstībā.

Pēc kora Kamēr... pasūtījuma komponisti no vēsturiskā Dzintara ceļa valstīm apdarinājuši skaistākās latviešu tautasdziesmas. Amber song programma veidota, vēloties popularizēt jaunu kora repertuāru, kas ir bāzēts latviskajā identitātē, taču vienlaikus ir uztverams un pieejams arī pasaulē.

Latviešu tautasdziesmu apdares programmai Amber songs veidojuši šādi komponisti: indiešu izcelsmes komponists Param Vir, Kasja Glovicka (Polija), Francis Hercogs (Austrija), Vītauts Miškinis (Lietuva), Henriks Odegārds (Norvēģija), Ītans Sperijs (ASV), Vladimirs Martinovs (Krievija), Ksavjers Sarasola (Spānija, Basku valsts), Hasans Učarsu (Turcija), Gilads Hohmans (Izraēla), Mihaēls Ostžiga (Vācija), Pēteris Vehi (Igaunija), Nikolā Lens (Beļģija), Gabriels Džeksons (Lielbritānija), Jans Sandstrēms (Zviedrija) un divi latviešu skaņraži Evija Skuķe un Pēteris Plakidis.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir kora Kamēr... diriģents Jānis Liepiņš, projekta vizuālo tēlu veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs, koncertos programmas muzikālo daļu papildinās gaismu un videoprojekciju partitūra Roberta Rubīna režijā.

Biļetes uz koncertu vēl ir nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV