Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pirmatskaņojumu piedzīvo Raimonda Paula dziesma filmai “Romeo n' Džuljeta”

Easyget.lv, 06.03.2014. 12:51

Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons” apbalvošanas ceremonijā pirmatskaņojumu piedzīvojusi Raimonda Paula un Guntara Rača sarakstītā tituldziesma topošajai režisora Māra Martinsona spēlfilmai “Romeo n' Džuljeta” – “Lai kas arī nenotiktu”, ko izpildīja Marta Ritova un Emīls Balceris.
Pirmatskaņojumu piedzīvo Raimonda Paula dziesma filmai “Romeo n' Džuljeta”

Liriskās un romantiskās noskaņās apvītās dziesmas “Lai kas arī nenotiku” mūzikas autors ir komponists Raimonds Pauls, bet teksta autors – mūziķis, dziesmu vārdu autors un producents Guntars Račs. Skaņdarba solisti ir mūziķi Marta Ritova un Emīls Balceris. Dziesmas ierakstā piedalījies arī pats Maestro Raimonds Pauls, bet dziesmu producējis Artūrs Palkevičs. Līdz ar audio ierakstu klajā šodien tiek laists arī dziesmas video klips, kura autors ir Māris Martinsons.

Raimonds Pauls: „Sākotnēji pats nebiju par šo dziesmu īpaši pārliecināts, bet pēc tam, kad esmu dzirdējis gala versiju, man pašam šķiet, ka ir visnotaļ labi izdevies. Prieks arī par dziedātājiem, kuri ikdienā šāda tipa dziesmas nedzied, bet, kā izrādās, var arī to.”

„Dziesma ir par mūžam aktuālo tēmu, par mīlestību. Ļoti ceru, ka dziesma spēs izdzīvot arī ārpus Māra veidotās filmas, kā tas itin bieži ir noticis ar daudzām Raimonda Paula dziesmām, kuras sākotnēji rakstītas tikai kādai konkrētai kinofilmai. Sajūtas par rezultātu ir ļoti labas un Paula klavieru solo jau vien ir ko vērts!” komentē Guntars Račs.

„Topošā filma “Romeo n' Džuljeta” ir stāsts par krievu un latviešu jauniešiem mūsdienu Latvijā, kuri, nonākuši sabiedrības aizspriedumu krustugunīs, arvien meklē ceļu pretim vispatiesākajam, kas aizvien valda pār pasauli – īstai mīlestībai. Attiecības, nodevība, divkosība – tas ir smalks jūtu un emociju virpulis, kas vienā acumirklī var pārcirst trauslo pavedienu starp naidu un mīlestību, dzīvību un nāvi. Esmu patiesi priecīgs, filma jau ir tikusi pie savas tituldziesmas, kas palīdz kaut nedaudz izjust tās emocijas, par ko vēstīs kino lenta”, stāsta filmas režisors Māris Martinsons.

Darbs pie spēlfilmas “Romeo n' Džuljeta” tapšanas uzsākts 2013. gada vasarā Jūrmalā un tiks turpināts šovasar Jūrmalā un Rīgā. Filma paver skatījumu uz mūsdienu jauniešu attiecību līkločiem un mīlestības neprognozējamību pēc Viljama Šekspīra traģēdijas “Romeo n' Džuljeta” motīviem. Tas būs mūsdienīgs, provokatīvs stāsts, atklājot Latvijas sabiedrības daudzslāņainību, naivumu, un divkosību. Filmas valoda – latviešu un krievu. Filmas pirmizrāde paredzēta šī gada nogalē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV