Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tomijs Emanuels piekto reizi koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 07.03.2014. 15:22

14. aprīlī Rīgas Kongresu namā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies visu laiku izcilākais akustiskās ģitārspēles virtuozs Tomijs Emanuels.
Tomijs Emanuels piekto reizi koncertēs Rīgā

Aprīlī Tomijs Emanuels c.g.p. (sertificēts ģitārists) Rīgā sniegs piekto koncertu, kas tradicionāli notiek pavasarī pirms Lieldienām, vēsta Trade Hub Productions pārstāve Inese Mihasjonoka.

Tomijs Emanuels savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt, un reizumis ar fantastisku veiklību pārslēdzas no ģitāras uz bungām, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu.

Karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Kā arī spēlējis Sidnejas 2000.gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs, 2 Grammy nominācijas; izdevis 21 mūzikas albumu, no kuriem jaunākais ir Live and Solo in Pensacola, Florida (2013).

Koncerta sākums - plkst. 19.00. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa tīklā, cena priekšpārdošanā līdz 2014.gada 15.martam no EUR 19.50, vietu ir palicis maz. Pārdošanā ir arī „ģitārkomplekts” - ekskluzīvas vietas uz 3 ģitārspēles guru Dominic Miller, Tommy Emmanuel, Jesse Cook koncertiem ar 30% atlaidi.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV