Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mūziķes no Latvijas un Austrijas apvienojušās duetā Colart Duo

Easyget.lv, 10.03.2014. 11:28

15. martā plkst. 17.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks Colart Duo koncerts, kurā piedalīsies latviešu pianiste Māra Zandersone un austriešu saksofoniste Martina Štuklere.
Mūziķes no Latvijas un Austrijas apvienojušās duetā Colart Duo

Colart Duo izveidots Nīderlandē 2012. gadā. Duets, kura sastāvu veido klasiskais saksofons austriešu saksofonistes Martinas Štukleres izpildījumā, un klavieres, latviešu diriģentes un pianistes Māras Zandersones izpildījumā, jau sniedzis vairākus koncertus Eiropas valstīs – Nīderlandē, Austrijā un Vācijā, un šajā pavasarī uzstāsies Viļņā, kā arī divos koncertos Rīgā.

Colart Duo repertuārs ir tieši tik krāsains, cik krāsains ir tā nosaukums. Duets labprāt atklāj un saviem instrumentiem pielāgo baroka mūziku, aizraujas ar klasicisma periodam raksturīgo, izbauda romantisma laika mūzikas piesātinājumu un impresionisma noslēpumainību. Duets priecājas arī par iespēju atskaņot mūziku ar džeza elementiem. Tieši žanru dažādība sniedz klausītājiem iespēju ikkatrā koncertā sadzirdēt ko interesantu, bet pašam duetam – ļauj pētīt un attīstīties.

Koncerta programmā tiks atskaņoti komponistu G. P. Tēlemaņa, L. E. Larsona, T. Jošimatsu, J. S. Baha, F. Dekruka, F. Šopēna un Ž. Ibēra skaņdarbi.

Biļetes cena EUR 2, skolēniem, studentiem un pensionāriem EUR 1. Biļetes nopērkamas Sv. Pētera baznīcas kasē.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV