Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

NiklāvZ piedalīsies pasaules lielākajā alternatīvās mūzikas festivālā Primavera Sound

Easyget.lv, 11.03.2014. 10:37

Mūziķis un producents NiklāvZ maija beigās dosies uz Bareslonu, kur pārstāvēs Latviju starptautiskajā mūzikas festivālā „Primavera Sound“.
NiklāvZ piedalīsies pasaules lielākajā alternatīvās mūzikas festivālā Primavera Sound

„Esmu ļoti patīkami satraukts par iespēju piedalīties šāda līmeņa festivālā. Man tas nav parasts pasākums, tas ir kas vairāk. Tā ir iespēja parādīt sevi no labākās puses jaunam klausītāju lokam un būt kopā ar pasaules labākajiem izpildītājiem vienuviet. Turklāt nekad neesmu bijis Spānijā,“ atklāj NiklāvZ (īstajā vārdā Niklāvs Sekačs), elektroniskās mūzikas producents un mūziķu apvienības „Dirty Deal Audio“ biedrs. Viņa panākumu sarakstā ietilpst uzvara festivāla „Satta Outside“ rīkotajās starptautiskajās bītmeikeru sacensībās „Ritmo Kovos“ Lietuvā, piedalīšanās festivālā „Baltic Trail“. Mūziķis izdevis EP jeb mazalbumu „Blocks“ izdošana un sadarbojies ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem.

“Primavera Sound“ šobrīd ir pasaulē lielākais alternatīvās mūzikas festivāls, kas lēnām pāraug arī Eiropas svarīgākajā jaunās alternatīvās mūzikas konferencē. Esmu drošs, ka NiklāvZ un citu Baltijas mūziķu dalība šogad noteikti tiks pamanīta arī pasaules presē un viedokļu līderu blogos,“ norāda „Pieci.lv“ mūzikas redaktors un dīdžejs Toms Grēviņš.

Baltijas reģionu festivālā „Primavera Sound“, kas šogad notiks no 28. līdz 31. maijam, pārstāvēs arī igauņu mūziķi – Latvijā jau iepazīstais folkroka ansamblis „Tenfold Rabbit“ no Tallinas, kā arī producents Firejose un Sander Molder. Plānots, ka festivālu šogad apmeklēs ap 150 000 mūzikas industrijas profesionāļu un fanu.

NiklāvZ kopā ar igauņu kolēģiem „Primavera Sound“ festivāla ietvaros uz skatuves kāps divas reizes - 29.maijā sniedzot koncertu mūzikas profesionāļiem „Primavera Pro Sound“ ietvaros, bet pēcāk uzstājoties arī pārējiem festivāla apmeklētājiem.

Baltijas reģions festivālā tiks popularizēts kā viens no jaunākajiem un vilinošākajiem mūzikas tirgiem. „Mūzikai, kas tiek radīta Latvijā, ir spēcīgs potenciāls – ja klasiskā žanra pārstāvji sevi starptautiskajā tirgū jau ir pierādījuši, tad šoreiz roku gribam pasniegt populārās mūzikas pārstāvjiem. Kāpēc gan lai mūsu platuma grādos radītie ritmi un melodijas nevarētu kļūt par veiksmīgu eksporta preci?“ uzskata „Latvijas Radio“ valdes loceklis Jānis Siksnis. Viņš uzsver, ka viens no Latvijas populārās mūzikas vēstniekiem pasaulē varētu kļūt jaunais medijs „Pieci.lv“, kas sāks darbu 31.martā. „Rūpēsimies, lai latviešu mākslinieku kompozīcijas skanētu ne tikai FM viļņos un internetā, bet arī lai par viņiem uzzinātu plašāka pasaule,“ uzsver Siksnis.

Festivāls „Primavera Sound“ kopš dibināšanas 2001.gadā kļuvis par vienu no nozmīgākajiem Eiropas mūzikas pasākumiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV