Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Imants Daksis maina vārdu un aicina uz filmas pirmizrādi

Easyget.lv, 11.03.2014. 11:54

Sestdien, 22. martā, klubā Nabaklab uzstāsies mūziķis un dzejnieks Imants Aurora Daksis un tiks rādīta Toma Taukuļa dokumentālā īsfilma „Ļaujiet iet”.
Imants Daksis maina vārdu un aicina uz filmas pirmizrādi

1987. gadā četrus gadus vecais Imants pirmo reizi tik aizvests uz kinoteātri. Tas bija Sarkandaugavas kinoteātris Aurora, kurā rādīja fantāzijas filmu „Bezgalīgais stāsts”. Pēc filmas noskatīšanās, laimes pūķa Falkora tēla apburts, Imants sāka apgūt dažādas lidošanas tehnikas... Kopš bērnības mīļākās filmas noskatīšanās kinoteātrī ar zīmīgo nosaukumu, Imants vārdu Aurora glabāja savā apziņā, līdz saprata, ka tam ir jābūt viņa vārdam. Aurora borealis - polārblāzma - rodas Saules izvirdumu radīto magnētisko vētru rezultātā un spēj ietekmēt mākslīgo pavadoņu un sakaru sistēmu darbību. Polārblāzmas laikā izlādējas milzīgs enerģijas daudzums, tāpat kā Imanta Auroras koncertos - mūziķim raksturīga spēcīga ekspresija, kas, apvienojumā ar dažādiem neparastiem balss efektiem, tiek apzīmēta kā kliedzošais folks.

Imanta Auroras Dakša koncertos klausītājus mēdz mulsināt viņa dziesmu vārdi un ekscentriskais dīvaiņa tēls. Jaunā režisora Toma Taukuļa dokumentālā īsfilma „Ļaujiet iet” (nosaukums aizgūts no dziesmas „Saviem bērniem dodiet brīvu sāpi!”) ir ieskats mūziķa radošajā ciklā, viņam tiekoties ar laiku un vientulību. Filma viņu portretē kā eksistenciālistu ar savrupu dzīvesveidu un neprognozējamām radošajām izpausmēm. 20 minūtes garajai filmai dažādas mūziķa dzīves situācijas tika dokumentētas no 2011. gada beigām līdz 2013. gada rudenim. Līdz šim filma rādīta tikai slēgtam skatītāju lokam.

Filmas sākums plkst. 20.00, pēc filmas Imanta Auroras Dakša koncerts. Vakarā turpinājumā mūziku atskaņos DJ Džefras asinis. Ieeja bez maksas.

Foto: Imants Daksis. Foto no personīgā arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV