Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Uz LNSO koncertu “Romantisms mūzikā” pieejamas papildvietas

Easyget.lv, 11.03.2014. 12:18

14. martā plkst. 19.00 koncertā Lielajā ģildē izskanēs Čaikovska klavierkoncerta leģendārās ievadtaktis, Salomes kārdinājums un dona Žuana valdzinājums Latvijas Nacionālā Simfoniskā orchestra sniegumā.
Uz LNSO koncertu “Romantisms mūzikā” pieejamas papildvietas

Pie LNSO diriģenta pults – plašas dvēseles un žesta īpašnieks Modests Pitrens. Čaikovska klavierkoncertā solists būs daudzu prestižu starptautisku konkursu laureāts Andrejs Osokins.

Biļetes pieejamas arī uz koncerta ģenerālmēģinājumu plkst. 10.00.

Rihardu Štrausu šogad atceramies 150. dzimšanas dienā, un viņa daiļrade būs pārstāvēta ar trim opusiem. Visupirms žirgtā un tēlainā simfoniskā poēma “Dons Žuans”, ko komponējis 24 gadus vecs jauneklis un kas momentāni guva plašas publikas atzinību. Būs arī Salomes deja no operas “Salome”, kas savulaik negaidītā kārtā tika uzņemta ar milzu atsaucību, neraugoties uz visai fizioloģisko sižetu un mūzikas netradicionāli ekspresīvo risinājumu. Visubeidzot valšu svīta no operas “Rožu kavalieris”, par kuru slavenais amerikāņu mūzikas žurnālists Alekss Ross saka: “Tā ir komēdija, kas ataino 18. gadsimta Vīni, pilna apzinātas, pārsmalcinātas melanholijas, veidota pēc Mocarta “Figaro kāzu” un Così fan tutte parauga.”

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Informācija par papildvietām: 67213643 vai kase@lnso.lv.

Foto: Pianists Andrejs Osokins. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV