Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā pirmo reizi uzstāsies Robert Babicz no Vācijas

Easyget.lv, 11.03.2014. 15:12

12. aprīlī kluba Secret Garden telpās (Grēcinieku ielā 28) pēc Amber Muse promouteru uzaicinājuma pirmo reizi Latvijā ar elektronisko Live perfomanci uzstāsies Roberts Babičs no Vācijas.

Roberts Babičs – poļu izcelsmes vācu mūziķis, izpildītājs un skaņu inženieris. Savas vairāk nekā divdesmit gadu ilgas karjeras laikā darbojies dažādos stilos, sākot no acid house līdz techno un minimal ar pseidonīmiem Rob Acid, Acid Warrior, Department of Dance un Sontec, kā arī daudziem citiem. Viņš nekad nespēlē dīdžeja setus, bet sniedz tikai un vienīgi dzīvās uzstāšanās. Daudzi pazīstami mūsdienu autori uzskata viņu par elku un iedvesmas avotu ne tikai skanējuma un producēšanas īpašību dēļ, bet arī pateicoties viņa īpašajai mūzikas izjūtai.

Babičs sāka rakstīt mūziku 1990. gadu sākumā, kad stils acid hosue bija popularitātes pīķī. 1993.gadā viņa pirmais ieraksts ar vārdu Rob Acid „Happy Answer” uz London Records kļuva par populāru klubu hitu, kas atspoguļojās arī tā laika deju topos. Roberts uzreiz sāka aizvadīt dzīvās uzstāšanās ar vārdu Acid Warrior un izdot mūziku uz tādiem pasaulē cienījamiem skaņu ierakstu leibliem kā Kompakt, Treibstoff, Audiomatique un uz viņa personīgā Junkfood.

Pienākot jaunajai tūkstošgadei, Babičs nolēma pārstartēties no jauna: viņš sāka jaunā veidā skatīties uz mūziku un pievērst īpašu vērību tās melodiskajai sastāvdaļai, kā arī skanējuma kvalitātes aspektiem. Viņš izveidoja jaunu leiblu Shortcut un radīja jaunus „presets” firmas Native Instruments mūzikas programmām. 2007.gadā ar savu īsto vārdu viņš izdeva ceturto albumu „A Cheerful Temper”, kurā meistarīgi savija kopā elektroniku, techno, minimal un klasisko house. Plate kļuva par nozīmīgu pavērsienu viņa karjerā. Pēc trīs gadiem, turpat uz Systematic Records iznākušais albums „Immortal Changes”, tika karsti uzņemts no publikas un kritiķu puses. DJ Magazine to raksturoja kā „organiska grūva un brīnišķīgu elektronisko melodiju savienība”.

Dzīvās uzstāšanās vienmēr ir bijušas galvenās Babiča mūzikas pašizteiksmes īpašības: improvizācija, nevis iepriekš sagatavotu elementu atskaņošana padara katru viņa dzīvo šovu par unikālu. Viņa mūzika ir veidota uz siltām melodijām un atmosfēriskām analogām bas-līnijām. Ar nepārtrauktu tieksmi uz attīstību un skanējuma uzlabošanu, Babičs sev ir nodrošinājis pelnītu vietu starp elektroniskās mūzikas novatoriem un pionieriem.

12. aprīļa pasākuma pārējo dalībnieku vārdi tiks paziņoti drīzumā.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Resident Advisor mājas lapā: www.residentadvisor.net/event.aspx?575778. Pirmā partija – par cenu 7 EUR, nākošās par 10 un 13 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV