Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Albumu jaunumos – Elbow, Mø, Metronomy u.c.

Atis Žagars, 11.03.2014. 16:57

Šīs nedēļas jauno albumu saraksta centrā ir titulētās un pazīstamās Mančestras grupas Elbow sestais studijas ieraksts „The Take Off And Landing Of Everything”.
Albumu jaunumos – Elbow, Mø, Metronomy u.c.

Elbow – „The Take Off And Landing Of Everything” [Fiction]

Joy Division novadnieki Elbow par 2008.gada albumu „The Seldom Seen Kid” saņēma prestižo Mercury Music Prize, kā arī tika kronēti par labāko Lielbritānijas grupu BRIT Awards ceremonijā. Savukārt 2012.gadā britu televīzija BBC Elbow dziesmu „First Steps” izvēlējās par galveno tēmu Londonas olimpisko spēļu atspoguļošanā. Jaunais albums tapis teju divu gadu garumā, turklāt grupas solists izšķīrās no savas ilggadējās draudzenes, žurnālistes un novelistes Emmas Ansvortas, kas lika pārrakstīt daudzu dziesmu vārdus. Mūzikas kritiķi kāri tver arī šo Elbow ierakstu. Portāls Music OMH savā 9/10 recenzijā raksta: „Kamēr Elbow turpinās producēt mūziku ar tik plašu dvēseli, sirdi un burvību, viņu ieraksti vienmēr būs gaidīti.” Tiesa, mazliet atturīgāki šoreiz ir NME žurnālisti, kas norāda, ka jaunais albums varēja būt radošāks, piešķirot tam 6 no 10.

Mø – „No Mythologies To Follow” [RCA]

Kārena Marija Ursteda jeb Mø (segvārds izrunājams kā „Mū”, bet Kārena neapvainojas, ja lieto arī anglisko „mou”) ir 25 gadus jauna mūziķe no Dānijas, kuru salīdzina ar tādām pēdējo gadu electro-pop zvaigznēm kā Grimes un Purity Ring, tiesa ar komerciālāku jeb „radio draudzīgāku” skanējumu. Pēc pāris veiksmīgiem singliem Mø izdeva debijas EP „Bikini Daze” pērnā gada nogalē, kam tagad pievienojusi arī ilgspēlējošo plati „No Mythologies To Follow”. Līdzīgi kā ar daudziem šādas popmūzikas ierakstiem, tas vairāk kalpo kā labu dziesmu izlase, ne vienots veselums, ko recenzijās norāda arī mūzikas apskatnieki. Tiesa, atzīmes ir visai augstas un svārstās starp 8/10 un 7/10.

Tensnake – „Glow” [Virgin EMI]

Vācu producents un dīdžejs Marks Nīmerskī jeb Tensnake nākamgad svinēs 40 gadu jubileju. Arī karjeru sācis pirms desmit gadiem, turklāt viņa kontā vairāki ļoti populāri remiksi un pat savs hitsingls (izcilais 2010.gada „Coma Cat”), taču tikai šonedēļ tiek izdots viņa debijas albums „Glow”. Gandrīz stundu garajā platē, kas pildīta ar daudziem viesmāksliniekiem, kuru vidū arī slavenais disko mūzikas pārstāvis Nailzs Rodžers, atradīsit saulainas house mūzikas un septiņdesmito gadu disco/soul motīvus, kas liek domāt, ka „Glow” būs vēl vairāk piemērots vasarai un pludmales ballītēm. Atliek vien cerēt, ka līdz tam laikam „Glow” nebūs jau piemirsies...

Metronomy – „Love Letters” [Because]

1999.gada dibinātajam angļu new-wave/electro-pop ansamblim Metronomy ļoti veiksmīgs izrādījās iepriekšējais, 2011.gadā izdotais ieraksts „The English Riviera”, kas ne tikai saņēma augstākos novērtējumus no pašmāju mūzikas kritiķiem, bet arī tika nominēts Mercury Music Prize apbalvojumam. Tādēļ savā ziņā šo var ierindot tā dēvēto „grūto otro” albumu kategorijā, lai gan tas ir Metronomy ceturtais ieraksts. Šķiet, ar šo spiedienu grupa īsti nebūs tikusi galā, jo atšķirībā no „The English Riviera” par jauno ierakstu „Love Letters” mūzikas eksperti izsakās daudz atturīgāk. „Nav tā, ka „Love Letters” ir slikts albums, tajā ir 10 jaukas popmūzikas dziesmas, taču tas vairs nav tik saliedēts kā „The English Riviera,” raksta The List.

Vēl šonedēļ:

Savu otro albumu „New Gods” izdevis Edinburgas indie-pop dziesminieks Dans Vilsons jeb Tethered Hand. Konektikutas dziedātāja Džoanna Vasere, kas pazīstama kā Joan As Police Woman, savā ceturtajā albumā „The Classic” pievērsusies retro-soul mūzikai. Savukārt ar debijas solo albumu nācis klajā grupu Galaxie 500 un Luna solists Dīns Verems.

Foto: Elbow – „The Take Off And Landing Of Everything”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV