Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Starptautisko „Saulgriežu jogas un mūzikas festivālu“ ievadīs divi koncerti

Easyget.lv, 12.03.2014. 09:26

Starptautiskais „Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls“ notiks Siguldā no 20. līdz 22. jūnijam. Festivālu ievadīs divi ieskaņas koncerti – 26. aprīlī Spīķeru koncertzālē dziedās Aleksija Čelluna no Spānijas, savukārt dienu pirms festivāla - 19. jūnijā festivāla norises vietā uzstāsies duets “Mirabai Ceiba” no ASV, informē fe4stivāla pārstāve Sanita Rībena.

Aleksija Čelluna (Alexia Chellun) ir talantīga mūziķe un komponiste, lieliska ģitāriste un jogas skolotāja. Viņas mūzika ir akustiskās ģitāras šarma, valdzinošas balss un meistarīgu ritmu sintēze. Aleksija komponē mūziku arī mantrām, kas atvasinātas no sikhu, hindu un budistu tradīcijām. Ikdienā viņa uzstājas dažādos festivālos, jogas pasniedzēju apmācībās, retrītos un koncertos visā Eiropā un citur pasaulē. Koncertā Rīgā Aleksija Čelluna uzstāsies kopā ar etno-džeza grupas “Baraka” vadītāju un indiešu tabla meistaru Dmitriju Evsikovu.

Duetu “Mirabai Ceiba” veido Markus Sībers (Markus Sieber) un Anželika Baumbaha (Angelika Baumbach), vīrs un sieva, abi ir gan talantīgi mūziķi, gan jogas pasniedzēji. Viņi rada jauna stila pasaules garīgo mūziku, kurā dzirdama arī Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak un Yogi Bhajan dzeja. “Mirabai Ceiba” ir vieni no zināmākajiem „Spirit Voyage” mūziķiem, Latvijā viņi būs pirmo reizi.

Plašāka informācija - www.alexiachellun.com/en/ un http://www.mirabaiceiba.com/

Starptautiskais „Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls“ notiks trešo gadu. Festivāla laikā notiks jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs pieredzējuši pasniedzēji no dažādām pasaules valstīm - ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas un Indijas. Festivāla pēdējā dienā ikvienam tā apmeklētājam būs iespēja nosvinēt vasaras saugriežus latviskajās tradīcijās kopā ar labākajiem folkloras ansambļiem. Katras festivāla dienas noslēgumā notiks koncerts, kurā uzstāsies gan pašmāju, gan ārzemju mūziķi.

„Festivāla programmu plānojam tā, lai tā būtu vienlīdz interesanta gan iesācējiem, gan pieredzējušiem praktizētājiem,“ stāsta festivāla rīkotājs Sandis Dūšelis, „Satikties ar draugiem skaistākajā vasaras laikā un brīvā dabā pamēgināt jogu pie labiem pasniedzējiem ir ļoti iedvesmojoši. Labi pasniedzēji ir mūsu prioritāte, un praktizētāji novērtēs iespēju piedalīties tādu skolotāju nodarbībās, kas ikdienā Latvijā nav pieejami. Un, protams, atkal būs ļoti sirsnīgi un aizraujoši pausaules mūzikas koncerti“.

Paralēli jogas un meditācijas nodarbībām festivāla apmeklētāji varēs iepazīties ar Gatka – senu austrumu cīņas mākslas tehniku, dejot Šakti dejas, relaksēties gongu skaņās, uzzināt ko vairāk par ajurvēdu, iepazīties ar Latvijas labākajiem jogas pasniedzējiem, un tas vēl nav viss. Ar plašāku festivāla dalībnieku aprakstu ikviens var iepazīties festivāla interneta vietnē www.solsticeyogafestival.com.

Festivāls ir draudzīgs arī ģimenes cilvēkiem – kamēr vecāki vingros, dejos, meditēs vai socializēsies, par bērniem „Bērnu nometnē‘‘ rūpēsies pieredzējuši pedagogi. Festivāls notiks Gaujas senlejas krastos viesu namā „Brūveri“. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties kvalitatīvu veģetāru ēdienu trīs reizes dienā, kā arī izvēlēties nakšņošanas iespējas atbilstoši savām vēlmēm – nakšņot viesnīcā, viesu namā vai uzsliet telti labiekārtotā telšu pilsētiņā.

Jau šobrīd ir pieejamas biļetes gan uz abiem festivāla ieskaņas koncertiem, gan uz pašu festivālu. Biļetes uz koncertiem pieejamas internetā www.bilesuparadize.lv vai “Biļešu Paradīzes” kasēs. Biļetes uz festivālu ir nopērkamas festivāla mājalapā www.solsticeyogafestival.com. Turpat pieejama arī plašāka informācija par cenām – apmeklētājiem ir iespēja iegādāties biļeti uz visu festivālu, uz vienu no festivāla dienām, un biļeti, kas dod iespēju apmeklēt gan “Mirabai Ceiba” koncertu, gan festivālu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV