Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noklausies Svjata Vatra veltījumu Ukrainas brīvības aizstāvjiem!

Easyget.lv, 13.03.2014. 11:20

Ukraiņu - igauņu tautas mūzikas grupa Svjata Vatra laiž klajā dziesmu “Vogon zapeklyh ne peche”, veltītu Ukrainas brīvības aizstāvjiem.
Noklausies Svjata Vatra veltījumu Ukrainas brīvības aizstāvjiem!

Dziesma “Vogon zapeklyh ne peche” (Uguns nespēj sadedzināt rūdītus cilvēkus) tika sacerēta piemiņai visiem tiem Ukrainas aizstāvjiem, kuri tika nogalināti Maidan skvērā, kā arī veltīta tiem cilvēkiem, kuri atbalstīja ukraiņu tautu brīvības saglabāšanā kā klātienē, tā arī citviet pasaulē. Dziesma stāsta par brīvību, ne tikai Ukrainā, bet arī citur - cilvēkiem jābūt atklātiem un cienīgiem dzīvojot savu dzīvi. Tikai caur atklātību un sadarbību var veidot brīvu sabiedrību, kurā valdītu mīlestība un miers, pārliecināti mūziķi.

Dziesma “Vogon zapeklyh ne peche” tika sacerēta 19. februārī, bet ieraksts tapa jau divas dienās vēlāk - 21.februārī Tartu Universitātes Viljandi Kultūras akadēmijas studijā ar Janar Paeglis palīdzību. Skaņotājs bija Alo Jaanivald, kurš ir grupas skaņotājs, kā arī Ruslan Trochynskyi (grupas solists). “Vogon zapeklyh ne peche” vārdu un mūzikas autors ir Ruslans Trochynskyi, bet aranžējusi grupa “Svjata Vatra” - Martin Aulis, Madis Pilt, Juhan Suits.

Dziesmas pirmais koncertatskaņojums notiks 21. martā Folkklubā Ala Pagrabs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV