Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mākslas muzejs „Rīgas Birža” uzņems jauniešu mūzikas festivāla „AVANTI!” māksliniekus

Easyget.lv, 14.03.2014. 09:50

Ar moto „Zvaigznes cilvēkiem izgaismo ceļus, cilvēki izklāj ceļus jaunām zvaigznēm” 22., 29. un 30. martā Mākslas muzejs „Rīgas Birža” ar pieciem koncertiem savās telpās uzņems Otrā starptautiskā jauniešu mūzikas festivāla „AVANTI!” māksliniekus.
Mākslas muzejs „Rīgas Birža” uzņems jauniešu mūzikas festivāla „AVANTI!” māksliniekus

Pavasaris ir ziedēšanas un cerību laiks, kad Hermaņa Brauna fonds Rīgā atklās Otro starptautisko jauniešu mūzikas festivālu „AVANTI!” (no itāļu valodas – Uz priekšu!). Festivāls sniedz iespēju jauniem apdāvinātiem mūziķiem uzstāties plašai publikai, jo koncerti ir vissvarīgākais priekšnoteikums, lai mākslinieks varētu tapt un augt, pierādīt savu talantu un dalīties pieredzē ar vienaudžiem.

Četrās nedēļās 150 festivāla dalībnieki – Latvijas mūzikas skolu un koledžu audzēkņi, Mūzikas akadēmijas studenti, kā arī ārzemju viesi – padāvās 15 koncertus piecās kultūras iestāžu zālēs. Mākslas muzejā „Rīgas Birža” norisināsies 5 jauno mūziķu koncerti.

Jauniešu mūzikas festivāla „AVANTI!” programma:

  • Sestdien, 22. martā, plkst. 19.00 muzeja ātrijā norisināsies kamermūzikas koncerts, kura programma būs īpaši sagatavota izstādes „Mikalojus Konstantins Čurļonis un Rūdolfs Pērle” noslēguma dienām. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja pirms tam apskatīt izstādi.
  • Sestdien, 29. martā, „Rīgas Birža” aicina uz diviem koncertiem. Plkst. 16.00 koncertā „Gradus ad Parnassum IV” uzstāsies Latvijas mūzikas skolu audzēkņi, savukārt plkst. 19.00 muzeju pieskandinās džeza mūzikas ansambļi.
  • Svētdien, 30. martā, plkst. 16.00 koncertā „Gradus ad Parnassum V” savas radošās spējas pierādīs atlasi izturējušie jaunie mākslinieki no dažādām Latvijas mūzikas skolām. Klavesīna mūzikas mīļotājiem būs izdevība noklausīties Darjas Ziemeles solokoncertu plkst. 18.00. Darjai Ziemelei ir 23 gadi, un viņas sniegums solokoncertos jau ir novērtēts gan Latvijā, spēlējot Rīgā, Cēsīs un Rēzeknē, gan ārzemēs, uzstājoties Korsikā, Bāzelē un arī vairakkārt Parīzē. Koncerta programmā: Johana Sebastiana Baha (Johann Sebastian Bach, 1685–1750) „Franču uvertīra” un baroka laikmeta franču komponistu mūzika.
  • 29. un 30. marta koncertu apmeklētājus Mākslas muzejs „Rīgas Birža” aicina visas dienas garumā no plkst. 10.00 līdz vakara koncerta sākumam iepazīties ar pastāvīgo ekspozīciju 4. stāvā.

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Hermaņa Brauna fonda mājas lapā www.hbf.lv, SIA „Biļešu Serviss” kasēs, kā arī koncerta norises vietā stundu pirms tā sākuma. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 7,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 4,00. Darjas Ziemeles klavesīna solokoncerta biļešu cenas: pieaugušiem – EUR 10,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 5,00.

Informācija par visiem 2. Jauniešu mūzikas festivāla „AVANTI!” koncertiem, kas norisināsies no 15. marta līdz 6. aprīlim, atrodama Hermaņa Brauna fonda mājas lapā www.hbf.lv.

Foto: Koncerts „Gradus ad Parnassum II” 07.04.2014 Mākslas muzejā „Rīgas Birža”. Foto (c) Jānis Maļeckis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV