Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Džeza vokāliste Čaina Mozes uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 14.03.2014. 10:54

Amerikāņu džeza vokāliste Čaina Mozes 5. aprīlī kinoteātrī „Splendid Palace” sniegs klasiskās džeza noskaņās ieturētu koncertu.
Džeza vokāliste Čaina Mozes uzstāsies Rīgā

Čaina Mozes (China Moses) ir Francijā rezidējoša amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes Dee Dee Bridgewater meita, kas mūzikai pievērsusies agrā vecumā un jau 16 gadu vecumā laidusi klajā pirmo solo albumu. Savu neparasto vārdu ieguvusi, pateicoties tēvam, producentam un režisoram Gilbertam Mozes. Viņš, ieraugot jaundzimušo, bez jebkādiem paskaidrojumiem nolēmis, ka meitu sauks tieši šādi. Pati mūziķe tagad atzīst, ka nespēj iedomāties citu, labāku skatuves vārdu par šo.

Muzikālās karjeras laikā kopumā izdevusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Čainas ieraksts ir klasiskās džeza noskaņās ieturētais albums „Crazy Blues”, kas tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē (Raphael Lemonnier). Albumā apkopotas meistarīgas Čainas versijas par savu mūzikas elku – džeza, blūza un soula klasiķu – Dīnas Vašingtones, Helēnas Hjūmas, Ninas Simonas, Dženisas Džoplinas un citu izpildītāju darbiem. Albums ierindojies 7.vietā izdevuma Sunday Times labāko 2013.gada albumu Top 100.

Mūziķe paralēli muzikālajai karjerai darbojas arī kā TV un radio raidījumu vadītāja Francijā. Kopš 2011.gada viņa vada franču radio džeza programmu „Made in China”, kā arī ir nodibinājusi savu producentu kompāniju ar tādu pašu nosaukumu.

Aprīļa pirmajās dienās Čaina Mozes viesosies Rīgā, lai piedalītos Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa „Riga Jazz Stage 2014” žūrijas darbā. 5.aprīlī plkst. 19:00 kinoteātrī „Splendid Palace” notiks klasiskās džeza noskaņās ieturēts China Moses koncerts.

„Rokās glāze sarkanvīna, žilbinošs parīziešu šiks - viņa lieliski pārvalda skatuvi līdz ar mirkli, kad uz tās uzkāpj,” – The Times UK

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV