Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Jaunās mūzikas dienas piedāvā koncertu LJMD un laimes hormoni

Easyget.lv, 17.03.2014. 14:22

Festivāla “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2014” simfoniskās mūzikas koncertā 21. martā plkst. 19.00 Lielajā ģildē izskanēs trīs pirmatskaņojumi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Valsts akadēmiskais kora “Latvijas” sniegumā.

Komponists klasiķis, mažora valdnieks Georgs Pelēcis skaņdarbā Endorphin Music sola uzlādēt klausītājus ar lieliskas enerģijas lādiņu un ticību saviem spēkiem. Komponiste meža meita Indra Riše iedvesmai ņēmusi brīnišķīgu Latgales dzejnieka Valentīna Lukaševiča dzejoli, kurā debesu valstība solīta arī tiem, kas nepārstrādājušies guļ zālītē un veras mākoņos. Pēteris Butāns kopdarbā ar dzejnieku un tulkotāju Sergeju Moreino uzrakstījis apjomīgāku opusu, kas balstās uz tekstiem, kuros “rūgtmes mirušais ūdens būtu līdzsvarots ar ironijas dzīvo ūdeni”.

Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults debitēs populārā Latvijas Kultūras akadēmijas kora “Sōla” vadītājs Kaspars Ādamsons. Viņš studējis kordiriģēšanu un simfoniskā orķestra diriģēšanu Latvijā un Zviedrijā, vadījis Latvijas mūzikas skolu jauniešu simfoniskā orķestra koncertus, ir viens no talantīgākajiem un nopietnākajiem jaunās paaudzes diriģentiem.

Indras Rišes skaņdarbā solo spēlēs čellists Ēriks Kiršfelds, savukārt Pētera Butāna kantātes atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvijas” un stāstnieks Jānis Dobkevičs.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Īpašais piedāvājums skolēniem, studentiem un skolotājiem – 2 stundas pirms koncerta Lielās ģildes kasē biļetes cena 2,- EUR.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV