Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Baltijas baleta festivāla programmu papildina dejai veltīts Diānas Zandbergas solokoncerts

Easyget.lv, 18.03.2014. 12:21

10. aprīlī plkst.18.00 Latgales vēstniecībā "Gors" un 27. aprīlī plkst.18.00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks latviešu pianistes Diānas Zandbergas solokoncerts "Deja ar klavierēm", kurā iekļauts arī mākslinieces izpildīts dejas priekšnesums.
Baltijas baleta festivāla programmu papildina dejai veltīts Diānas Zandbergas solokoncerts

Koncertā skanēs Johana Sebastiana Baha, Friderika Šopēna, Lepo Sumera, Morisa Ravēla skaņdarbi un Daces Aperānes mūzika no baleta "Edīte" Diānas Zandbergas pārlikumā klavierēm.

Diāna Zandberga klavierspēli sākusi apgūt jau piecu gadu vecumā, agri gūstot starptautisku atzinību, ko apliecina galvenā balva 1995.gada "Concours musical de France" Parīzē. Ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Jura Kalnciema klasē. No 2000.gada līdz 2004.gadam studējusi Eiropas Mūzikas akadēmijā Milānā pie leģendārā pianista Lazara Bermana, savukārt no 2004.gada līdz 2008.gadam papildinājusies Granadosa-Maršala akadēmijā Barselonā pie izcilās spāņu pianistes Alisijas de Laročas.

Diānas Zandbergas solokoncerti notiks Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros, kas šogad norisinās no 7.aprīļa līdz 18.maijam. Tajā uzstāsies Polijas Dejas teātris ar uzvedumu “Četrdesmit”, Dānijas Dejas teātris ar pasaules pirmizrādi “Melnais dimants”, Laikmetīgās dejas kompānija “Opinion Public” ar iestudējumu “Bob`Art”, Flamenko deju kompānija Jesus Carmona & Cia no Barselonas ar uzvedumu “Melnais un Baltais”, izstāde “Dž. Balančins. “Dārgakmeņi””, bet Galā koncertā - baleta zvaigznes no Vācijas, Ungārijas, Francijas, Krievijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas; programmā iekļauta arī Francijas mākslas filma “Karalis dejo” un rotu un fotogrāfiju izstāde "L'amour De L'impossible".

Biļetes iekšpriekšpārdošanā - “Biļešu paradīzes” un “Biļešu servisa” kasēs un pasākumu norises vietās.

Papildus informācija - festivāla mājas lapā www.ballet-festival.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV