Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

AraabMUZIK uzstāšanos Rīgā un Viļņā ievadīs trio no Latvijas

Easyget.lv, 19.03.2014. 10:25

Amerikāņu izcelsmes Latvijā dzīvojoša repere Ashnikko, multi instrumentālists Rick Feds un bītmeikeris NiklāvZ apvienosies kopīgiem priekšnesumiem Rīgā un Viļņā, iesildot publiku araabMUZIK šovam Rīgā un Viļņā.
AraabMUZIK uzstāšanos Rīgā un Viļņā ievadīs trio no Latvijas

24. martā Rīgā, Sapņu fabrikā un 25. martā Viļņā, Loftas mākslas fabrikā uzstāsies amerikāņu hip-hop, trap mūziķis, producents araabMUZIK. Elektronisko semplu un bungmašīnas meistars veidojis dziesmas 50 Cent, ASAP Ferg un citiem mūziķiem, kā arī sniedzis kopīgas uzstāšanās ar Skrillex, Baauer un citiem pēdējo gadu aktuālākajiem elektroniskās mūzikas producentiem un dīdžejiem. 

Abās valstīs par iesildošajiem māksliniekiem kļuvuši mūziķi no Latvijas, kas speciāli šim notikumam strādā pie kopīgas uzstāšanās, ietverot elektronisko semplu un bītu izpildītāja NiklāvZ solo priekšnesumus un kopdziesmas ar amerikāņu hip-hop izpildītāju Ashnikko, kā arī sastrādāšanos duetā un trio ar Rick Feds, kurš šajā priekšnesumā radīs neparastas bungu skaņas, papildinātas ar elektroniskiem efektiem, izmantojot individuāli veidotu mūzikas instrumentu komplektu.

Ashnikko (Ashton Casey) Baltijā pēdējos gados iemanto strauju popularitāti gan ar saviem solo skaņdarbiem, gan sadarbību ar hip-hop un elektroniskās mūzikas producentiem un izpildītājiem. Uzstājusies tādos mūzikas notikumos kā festivāls Pestivals, The Baltic Scene, LMA Karnevāls un citi.

Apvienības Dirty Deal Audio dalībnieks NiklāvZ (Niklāvs Sekačs) izdevis vairākus mūzikas albumus, kuros apkopoti oriģināldarbi eksperimentālajā mūzikā. Uzreiz pēc koncertēšanas araabMUZIK Baltijas turnejas ietvaros NiklāvZ un Ashnikko dosies pārstāvēt Latviju kaimiņvalstī notiekošajā mūzikas biznesa pasākumā Tallinn Music Week (Tallinas Mūzikas nedēļa).

Rick Feds (Rihards Fedotovs) tiek dēvēts par Eiropas bungu fenomenu. Viņš ir multi instrumentālists, kurš visā pasaulē sadarbojies ar džeza un gospeļu mūziķiem, kā arī producentiem un dīdžejiem. Mūziķis savu talantu attīstījis, studējot ASV, kur nokļuva, pateicoties apjomīgā konkursā iegūtai stipendijai. Pēdējoreiz plašākai publikai Latvijā Rick Feds ar savu multimediju mākslinieku grupu Rick Feds Society bija vērojams, iesildot grupas Instrumenti koncertus Rīgā.

Rīgā pasākuma vakarā pirms koncerta notiks bundzinieku konkurss, kur noskaidrosies Latvijas radošākais bundzinieks. Atlase noslēgsies 20. martā. Konkurss notiek sadarbībā ar latviešu bungu ražotāju Bro Creation un mūzikas festivālu Tallinn Music Week. Informācija par konkursu http://draugiem.lv/ic. Turpat iespējams aplūkot pretendentu pieteikuma video un nobalsot par favorītu.

Pasākumus Rīgā un Viļņā organizē IC Concerts. Biļetes uz notikumu Rīgā pieejamas Ticketpro tīklā.

http://www.youtube.com/watch?v=CESf8LxAM50

Foto: Rick Feds. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV