Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas labākie pūtēju orķestri pulcēsies ikgadējā konkursā

Easyget.lv, 19.03.2014. 11:44

29. un 30. martā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks VI Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā piedalīsies 37 pūtēju orķestri.

„Mēs sakām - marts ir pūtēju orķestru mēnesis, šajā brīdī domājot ne tikai par to, ka konkurss tradicionāli notiek martā. Izcilajam pūtēju orķestru Maestro - diriģentam, komponistam, pedagogam Gunāram Ordelovskim 28. martā tiktu svinēta 87. dzimšanas diena. Konkurss ir arī sveiciens Maestro jubilejā,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru nozares eksperte Astrīda Ķēniņa.

Sestdien, 29. martā, no plkst. 10.00 konkursā muzicēs III grūtības pakāpes orķestri: Intermezzo, Bauska, Zelmeri Pro, Dobele, Krustpils, Ugāle, Signāls, Cēsis, Tālavas taurētājs, Tukums, Lemisele, Skaistkalne, kā arī Gulbenes mūzikas skolas, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas, Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas, Gulbenes kultūras centra, Strenču un Inčukalna novada pūtēju orķestri.

Svētdien, 30. martā, plkst. 10.00 konkursa programmu spēlēs V un IV grūtības pakāpes orķestri: Birzgale, Salaspils, Pociems, Kazdanga, Lejasciems, kā arī Siguldas pagasta un Baltinavas novada pūtēju orķestri. Pirmoreiz konkursā piedalīsies Dikļu pūtēju orķestris un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas jaunāko klašu orķestris.

No plkst. 13.30 muzicēs II grūtības pakāpes pūtēju orķestri „Balvi”, „Saldus”, ”Horizonts”, Talsu un Naujenes pūtēju orķestri. Konkursu noslēgs I – visaugstākās grūtības pakāpes orķestri „Zelmeri”, „Fanfara”, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija: Sami Rūsuvuari (Somija), Egidijus Mikņus (Lietuva) un Guntis Kumačevs (Latvija).

Klausīties konkursu aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

VI Latvijas pūtēju orķestru konkursu rīko Latvijas Nacionālai kultūras centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV