Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Riga Jazz Stage 2014 pulcēs 26 jaunos džeza talantus no visas pasaules

Easyget.lv, 19.03.2014. 19:05

Starptautiskais džeza mūziķu konkurss „Riga Jazz Stage 2014” no 3. līdz 5. aprīlim Rīgā pulcēs 26 jaunos džeza talantus divās nominācijās – „Vokāls” un „Saksofons”.
Riga Jazz Stage 2014 pulcēs 26 jaunos džeza talantus no visas pasaules

Konkurss „Riga Jazz Stage 2014” iekļauts nodibinājuma „Rīga 2014” programmā kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums tematiskās līnijas „Dzintara ādere” ietvaros. Nodibinājuma „Riga2014” programmas vadītāja Aiva Rozenberga šodien preses konferencē pauda prieku par to, ka konkurss, pateicoties nodibinājumam „Riga 2014”, ir guvis tik plašu, starptautisku mērogu. Tematiskā līnija „Dzintara ādere” priekšplānā izvirza latviešu kultūras sasniegumus, kuros jaušama pasaules līmeņa vērtība. A.Rozenberga arī atgādināja, ka, domājot par šo tematisko līniju, tai par iedvesmu ņemts Senais dzintara ceļš, kas savienoja tautas un valstis.

Vokāliste Rūta Dūduma, kura piedalīsies konkursa finālā, atzīst, ka ir iepazinusies ar citu konkursantu darbiem, un ar nepacietību gaida konkursa dienas, kad varēs iepazīt citus finālistus, dalīties pieredzē, kā arī gūt jaunus iespaidus.

Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, saksofonists un konkursa žūrijas pārstāvis Artis Sīmanis apstiprina to, ka konkurss ir lieliska iespēja izglītoties un iegūt pieredzi uz starptautiskas skatuves, kā arī atzīst, ka konkurss laika gaitā ir atstājis būtisku iespaidu uz Latvijas Mūzikas akadēmijas studiju programmām – jau pāris gadus akadēmijā iespējams studēt arī džeza programmā. Rektors neslēpj cerību, ka iespējams kāds no konkursa laureātiem nominācijā „Saksofons” tiks uzaicināts piedalīties 2015.gada festivālā „Saxophonia”.

Gan finālā, gan superfinālā konkursa dalībnieku uzstāšanās vērtēs starptautiska žūrija, ko veido mūzikas profesionāļi, producenti un festivālu direktori – Magnus Palmquist (Zviedrija), Steve Rubie (Lielbritānija), Onder Focan (Turcija), Steponas Januška (Lietuva), Osku Rajala (Somija) un citi. Par muzikālo pavadījumu gādās Riga Jazz Quartet – Viktors Ritovs (taustiņi), Rihards Goba (ģitāra), Artis Orubs (bungas) un Edvīns Ozols (bass). Konkursa balvu fonds – EUR 6000 un piedāvājumi uzstāties džeza festivālos un koncertos – Stokholmas džeza festivālā, Nardis Jazz Club, 606 Club, Jazz Voices, Rīgas Ritmi u.c.

Pateicoties organizatoru entuziasmam un pieredzei “Riga Jazz Stage” šogad būs viens no ievērojamākajiem starptautiskajiem džeza mūzikas notikumiem valstī. Atbalstot jaunos džeza talantus, konkursa norises atbalstītājs mobilo sakaru operators „Tele2” pasniegs arī specbalvu savai simpātijai.

Džeza mākslinieku konkurss „Riga Jazz Stage 2014” norisināsies kinoteātrī „Splendid Palace”:

  • 3.aprīlis – konkursa fināls, 18 vokālisti un 8 saksofonisti;
  • 4.aprīlis – konkursa superfināls, 12 konkursantu uzstāšanās;
  • 5.aprīlis – apbalvošanas ceremonija, amerikāņu džeza vokālistes China Moses koncerts.

Biļetes uz konkursa koncertiem un China Moses koncertu var iegādāties visās „Biļešu Serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

„Riga Jazz Stage” ar pārtraukumiem šogad norisināsies desmito gadu.

Papildu informāciju par konkursantiem, žūriju un programmu pieejama: www.rigajazz.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV