Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Jaunās mūzikas dienas turpinās ar skolēnu un vokāli simfonisko koncertu

Easyget.lv, 20.03.2014. 12:39

Festivāls Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2014 turpinās ar Latvijas mūzikas vidusskolu audzēkņu kompozīciju koncertu šovakar plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē.

Mūzikas vidusskolu audzēkņu kompozīciju koncerta klausītāju vērtējumam savas kompozīcijas nodos jaunie talanti no Rīgas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils mūzikas vidusskolām. Topošo komponistu pedagogu vidū ir Pēteris Vasks, Andris Dzenītis, Uģis Prauliņš, Laura Gustovska, Imants Zemzaris, Platons Buravickis, Rita Grīnberga.

Koncertā dzirdēsim skaņdarbus, kurus komponējuši Annija Dreimane, Agita Reķe, Ieva Lapkovska, Raivis Misjuns, Alise Rancāne, Oļesja Kozlovska, Reinis Melnbārdis, Marta Zvirbule, Matīss Cinis, Viktorija Osipoviča, Alina Fjodorova, Ernests Vilsons, Kārlis Mangulsons un Margarita Gapčenko. Par savu darbu atskaņotājiem topošie komponisti aicinājuši gan savus vienaudžus – mūzikas vidusskolu audzēkņus, kas apgūst instrumentu spēli, gan arī dzirdēsim zvanu ansambli „Campanella” no Liepājas un perkusiju virtuosi Elīnu Endzeli.

Koncerts ir bez maksas.

Savukārt piektdien, 21. martā, plkst. 19.00 Lielā Ģildē notiks koncerts „Ljmd un laimes hormoni”. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, čellists Ēriks Kiršfelds diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā klausītājiem nodos trīs pasaules pirmatskaņojumus.

Komponists klasiķis, mažora valdnieks Georgs Pelēcis skaņdarbā Endorphin Music sola uzlādēt klausītājus ar lieliskas enerģijas lādiņu un ticību saviem spēkiem. Komponiste meža meita Indra Riše iedvesmai ņēmusi brīnišķīgu Latgales dzejnieka Valentīna Lukaševiča dzejoli, kurā debesu valstība solīta arī tiem, kas nepārstrādājušies guļ zālītē un veras mākoņos. Pēteris Butāns kopdarbā ar dzejnieku un tulkotāju Sergeju Moreino uzrakstījis apjomīgāku opusu, kas balstās uz tekstiem, kuros “rūgtmes mirušais ūdens būtu līdzsvarots ar ironijas dzīvo ūdeni”.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Kontakti: e-pasts: komponisti.lv@gmail.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV