Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lietuvas festivāls Galapagai uzsāk biļešu tirdzniecību un izziņo pirmos māksliniekus

Easyget.lv, 24.03.2014. 12:18

Lietuvas lielākais un senākais starptautiskais open- air festivāls Galapagai šogad notiks divpadsmito reizi, mūzikas un aktīvās atpūtas cienītājus pulcējot 1. un 2. augustā Zarasai salā.
Lietuvas festivāls Galapagai uzsāk biļešu tirdzniecību un izziņo pirmos māksliniekus

Kā informē festivāla Galapagai pārstāve Latvijā Kristīne Komarovska, divpadsmit gadu laikā uz festivāla skatuvēm spēlējušas vairāk nekā 250 grupas no 13 pasaules valstīm, starp kurām minanas Guano Apes, Chase & Status, Paradise Lost, Korpiklaani, Deathstars, Sonic Syndicate, Pain, Breed 77, Blaze Bayley (ex.Iron Maiden), Disco Ensemble, Clawfinger, kā arī populārās latviešu muzikālās apvienības The Sound Poets, Astro’n’out, Instrumenti un citi.

Kā pirmos Galapagai festivāla komanda izziņo populārākos 2013. gada lietuviešu māksliniekus. "Leon Somov un Jazzu" - Lietuvas populārās mūzikas sencācija, kas pagājušā gada novembrī laida klajā albumu "Lees and Seas," kas sasniedzis rekordlielu popularitāti īsā laikā. Albuma singls "Lower than the ground" Youtube vietnē klausīts vairāk nekā divus milijonus reižu un sasniedza arī Latvijas radio stacijas.

Starp pirmajām izziņotajām grupām ir arī citas lieliskas lietuviešu muzikālās apvienības - "Keymono," "Lemon Joy" un “Liūdni slibinai” un lietuviešu popmūziķe Jurga, kura latviešu publikai zināma pēc sadarbības ar grupu PER, ierakstot singlu "Dancing Knigts".

Uz festivāla Galapagai skatuves kāps arī Latvijā jau iemīļotais dziesminieks Markas Palubenka, kuru pagājušajā vasarā dzirdējām arī Positivus festivālā, kā arī grupas Astro'n'out 10 gadu jubilejas koncertā novembrī. Markas piedalījies arī Astro'n'out dziesmas "In fog" ierakstā.

Galapagai festivālu iecienījuši ne vien Lietuvas, bet arī Latvijas, Polijas, Ukrainas iedzīvotāji, kas kuplā skaitā ik gadu dodas uz pozitīvās enerģijas salu - Zarasai, lai uzlādētu baterijas un gūtu iedvesmu visam gadam. Festivāls divās dienās piedāvās plašu muzikālo, sporta un izklaides programmu ar vairākām radošām darbnīcām, ekstrēmām izklaides iespējam, studijām un citiem izklaides veidiem.

Festivāls Galapagai 2014 notiks 1. un 2. augustā Zarasai salā, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un 30 km no Davgavpils.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Servisa kasēs (http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/festivals/visi./?concert=142629). Divu dienu biļete līdz 31.martam maksā 20 Eiro. No 1. aprīļa biļetes kļūs dārgāk.

Festivāla oficiālā mājaslapa: http://www.galapagai.lt

Foto: Liūdni slibinai. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV