Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Topošie stīgu instrumentu mūziķi sacentīsies valsts konkursā "Stīgu instrumentu spēle"

Easyget.lv, 25.03.2014. 09:40

28., 29. un 30. martā Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā norisināsies Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas „Stīgu instrumentu spēle” audzēkņu valsts konkursa III kārta – Fināls.
Topošie stīgu instrumentu mūziķi sacentīsies valsts konkursā "Stīgu instrumentu spēle"

Konkursā piedalīsies 154 audzēkņi no 32 mūzikas skolām un astoņām mūzikas vidusskolām no visiem Latvijas reģioniem. Audzēkņi konkursā piedalās vijoles, alta, čella un kontrabasa instrumenta specialitātē. Konkurss norisināsies sešās grupās, kurās audzēkņi ir sadalīti atbilstoši vecumam, sākot no 1. klases mūzikas skolās līdz 4. kursam mūzikas vidusskolās.

Konkursa finālā muzicēs audzēkņi, kuri ieguvuši godalgotās vietas II kārtā, kas norisinājās 2014. gada februārī visās Latvijas mūzikas vidusskolās.

Valsts konkurss ir viens no mūzikas, mākslas skolu un vidusskolu izglītības kvalitātes monitoringa veidiem. Latvijas topošajiem mūziķiem tā ir iespēja salīdzināt savas spējas ar citiem labākajiem audzēkņiem. Konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) sadarbībā ar Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolu.

Valsts konkursu finālus mūzikā noslēgs estrādes un džeza mūzikas audzēkņu ansambļu konkurss 12. aprīlī Bites Blūza klubā.

Vienlaikus Latvijā norisinās Valsts konkursa fināli mākslas un dizaina jomā. 27. un 28. martā Valmieras Mākslas vidusskolā pulcēsies mākslas un dizaina vidusskolu audzēkņi, savukārt mākslas skolu audzēkņu Valsts konkursa fināls gaidāms 2014. gada 25. un 26. aprīlī Saldus Mākslas skolā.

Plašāka informācija par citiem LNKC rīkotajiem Valsts konkursiem atrodama www.kriic.lv sadaļā Konkursi.

Foto (c) flickr.com/ Joe Utsler

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV