Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dons: Skatuve ir ļoti greizsirdīga un prasīga sieviete!

Aigars Kārkliņš, LOC, 25.03.2014. 11:54

„Akustiskajos koncertos esmu atklātāks, vieglāk ievainojams, vieglāk aizkustināms,” pirms nedēļas nogalē Liepājā gaidāmajiem četriem koncertiem intervijā saka Dons
Dons: Skatuve ir ļoti greizsirdīga un prasīga sieviete!

Varanasi jau labu laiku dzīvo Latvijas pilsētu kultūras namos. Kāda ir cilvēku atsaucība un vērtējums?

Cilvēku atsaucība ir tiešām lieliska, esmu priecīgs un patīkami pārsteigts! Katrā koncertā ir sava dzīvība, un man ļoti patīk, ka tie nav vienādi - katrā ir sava enerģētika, un visi četri koncerti Liepājā būs pilnīgi noteikti atšķirīgi - mainās publika, mainās emocijas un sajūtas zālē.

Liepāja ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas, kur tavs fanu pulks, liekas, ir viskuplākais, par ko liecina jau trīs izpārdoti un tirdzniecībā esošais ceturtais koncerts. Ar kādām sajūtām tu uztver šo faktu un kādu noskaņojumu ņemsi līdzi ceļā uz Liepāju?

Liepāju vispār uzskatu par Latvijas mūzikas galvaspilsētu. Liepājas publika ir lutināta ar lieliskiem mūziķiem, tāpēc man, puikam no Brocēniem, koncertēt Liepājā ir liela atbildība un notikums. Liepājā ir četri koncerti, un tas uzliek milzīgu atbildību. Varu teikt, ka dosim emocijas ar uzviju un zinu, katrs koncerts būs atšķirīgs, jo emocionālā saikne, kas veidojas ar skatītājiem, katrā koncertā ir savādāka.

Ko tev nozīmē viesošanās pilsētā, kurā piedzimst vējš? Kas ir tas īpašais, ar ko tev vienmēr asociējas Liepāja?

Liepāja vienmēr ir bijusi mākslas pilsēta, un ik reizi, kad braucu uz Liepāju, esmu pozitīvi uzlādēts. Man Liepāja arī saistās ar piedzīvojumiem. Kā jau teicu, Liepāja man ir Latvijas mūzikas galvaspilsēta, tā savā ziņā ir mana iedvesmas pilsēta, mēs vasarā ar grupas puišiem un visu komandu Liepājas pusē plānojam pavadīt ilgāku laiku, lai kopā atpūstos.

Kāpēc akustiskie koncerti?

Akustiskie koncerti ir ļoti mīļi man, savā ziņā intīmi - es tajos atklājos. Godīgi varu teikt, ka šis formāts - akustiskie koncerti - padara mani neaizsargātu. Esmu vairāk dziesminieks - ar stāstu, ar emociju, ar sajūtu par katru dziesmu, ko dziedu. Akustiskajos koncertos esmu atklātāks, vieglāk ievainojams, vieglāk aizkustināms.

Ir kas tāds, ko ar mūzikas starpniecību vēlies nodot saviem klausītājiem akustiskajos koncertos?

Man svarīgākais ir nodot emocijas, prieku, skumjas, ilgas.. Galvenais, lai tas vienmēr būtu pa īstam.

2. maijā noslēgsies Varanasi tūre pa Latviju. Kas tālāk? Atpūtas ceļojums? Jauni radošie izaicinājumi? Vasara Brocēnos pie dabas?

Nāks vasara ar jauniem pārsteigumiem un koncertiem. Ja runājam par racionālo pusi, tad tā mums iet roku rokā ar radošo - plāns jau salikts līdz nākamā gada rudenim. Tas dod mieru. Tagad soli pa solim ejam uz priekšu un izbaudām šo procesu, es bagātinos emocijās un sajūtās.

Liepājā būsi divas dienas. Vai svētdienas rītā pirms trešā koncerta plāno kādu Liepājas īpašo vietu apmeklēšanu?

Noteikti pie jūras no rīta. Ja šis ir slēpts jautājums par bohēmu un ballītēm… mazās devās viss ir atļauts, bet mūsu sastāvs un es pats… mēs esam disciplinēta vienība! Skatuve ir ļoti greizsirdīga un prasīga sieviete, man ir liela atbildības sajūta, tāpēc disciplīna ir viens no pamatakmeņiem, uz kā balstās viss, kas ar mani jau ir noticis un turpina notikt.

Ko teiksi tiem liepājniekiem, kuri vēl nevar izlemt - apmeklēt Varanasi vai tomēr nē?

Vēlu viņiem prieku. (Smaida) Lemšana ir katra paša ziņā.

Akustiskajos koncertos Dons prezentēs sava ceturtā studijas albuma „Varanasi” kompozīcijas un jau popularitāti guvušās dziesmas no iepriekš izdotajiem albumiem.

Koncertprogrammas skatuves noformējums veidots kā ērta viesistaba, kurā rit sarunas draugu starpā. Koncertā Dons stāsta par dziesmu tapšanu, savām emocijām tās radot un izpildot, kurioziem un interesantiem atgadījumiem, sāpēm, prieku un sajūtām, kuras ietekmē radošo procesu.

Akustiskie koncerti „Varanasi” Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē norisināsies 29.martā pulksten 15:00 un 19:00 un 30.martā pulksten 15:00 un 19:00. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā.

Foto: Dons koncertā Palladium. Foto (c) Marina Ignatjeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV