Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noklausies grupas Suņa stunda jauno dziesmu "Zvaigznīte"!

Easyget.lv, 26.03.2014. 08:58

Ko-medijroka grupa "Suņa stunda", svinot desmit gadu jubileju, plašākam klausītāju lokam nodod pēdējo gadu laikā tapušās dziesmas. Kā viena no tām ir dziesma "Zvaigznīte".
Noklausies grupas Suņa stunda jauno dziesmu "Zvaigznīte"!

Kā stāsta grupas "Suņa stunda" pārstāvis Jānis Lācis, "Zvaigznīte" ir vēstījums par sirsnīgām attiecībām, kaislībām un dzīvesprieku, kas uzvar nomācošās naudas lietas. Tas ir lakonisks aicinājums neaizrauties ar prātuļošanu, bet sekot savai gaišajai zvaigznei.

Šī jau ir otrā studijā ierakstītā dziesma "Suņa stundas" no topošā albuma. Līdz šim no tā grupa ir publicējusi kompozīciju "Puķes nemīl centrālapkuri", kurā izmantots laikraksta "Diena" 1997. gada 5. decembra numura sadaļā "Mājai un ģimenei" publicētais Teklas Šaiteres teksts ar tādu pašu nosaukumu.

Dziesma "Zvaigznīte" ierakstīta, miksēta un māsterēta Egona Kronberga studijā šī gada martā. Ierakstā piedalījās Jānis Lācis (vokāls), Dina Skreitule (vijole, vokāls), Armands Siliņš (trompete, vokāls), Andris Gauja (ģitāra), Jānis Kalve (basģitāra), Didzis Erra (perkusijas) un Imants Vovers (bungas).

Grupa "Suņa stunda" izveidojās 2004.gadā, kopīgu muzikālo valodu atrodot Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studentiem - Jānim Lācim, Andrim Gaujam, Jānim Kalvem un Anselam Kaugeram. Joprojām "Suņa stunda" ir vienīgā muzikālā apvienība Latvijā, kas savu dziesmu tekstos izmanto medijos atspoguļotās ziņas. Līdz šim grupa ir izdevusi divus albumus - "Kā gribēju…" un "Kolka". Atpazīstamību "Suņa stunda" izpelnījās ar dziesmu "Pļaviņas".

Papildu informācija: https://www.facebook.com/sunastunda

Foto: Grupa Suņa stunda. Foto (c) Romans Kundeckis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV