Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Ģitārspēles virtuozs Maiks Deivss koncertēs Rīgas Ritmos

Easyget.lv, 26.03.2014. 11:04

Festivāla „Rīgas Ritmi” koncertā 3. jūlijā plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies fingerstyle ģitārspēles meistars, virtuozs, kurš iedvesmojies no „The Blues Brothers”, - Maiks Deivss.

24 gadus jaunais britu ģitārspēles virtuozs Maiks Deivs (Mike Dawes), pazīstams, pateicoties viņa meistarīgajam ģitārspēles paņēmienam, sauktam arī par fingerstyle, repertuārā iekļauj gan džeza klasikas un populāru skaņdarbu aranžējumus, gan arī oriģinālkompozīcijas. Britu mūzikas aprindās ieguvis kritiķu atzinību kā meistarīgs dažādu žanru – roka, funk, folka un popmūzikas – apvienotājs akustiskās ģitāras skaņās.

Žurnāls „Acoustic Magazine” Deivsu nodēvējis par „instrumentāl-folk-pop-rok” izpildītāju. 2012. gadā izdevis debijas solo albumu, kurā iekļautās populārās mūziķa Gotye kompozīcijas „Somebody That I Used To Know” video pirmajā nedēļā ieguva vairāk nekā 1 miljona skatījumu internetvietnē „Youtube”. Pats Gotye pēc šīs interpretācijas noskatīšanās novērtēja mākslinieka apbrīnojamo virtuozitāti un apgalvo, ka viņaprāt, šī labākā dziesmas kaverversija.

Pērn Maiks Deivss izveidoja un izdeva savu aplikāciju iOS operētājsistēmas ierīcēm „Percussive Acoustic Guitar with Mike Dawes”, kas jau ir ieguvusi popularitāti. Viņš arī sniedza pirmo instrumentālo fingerstyle koncertu Libānas valsts vēsturē.

Maiks Deivss savas dienas pavada, ceļojot un sniedzot koncertus – fani ar interesi seko līdzi viņa Instagram kontam, kurā mākslinieks aktīvi publicē fotogrāfijas un video par saviem piedzīvojumiem dažādās pasaules valstīs.

Maiks Deivss ir ne tikai lielisks komponists, bet arī skolotājs un pasniedz plaši apmeklētas meistarklases, kā arī tā saucamās „guitar clinics” – uz šādu notikumu jaunie ģitāristi, kā arī entuziasti varēs pieteikties arī festivālā „Rīgas Ritmi”.

Festivāla „Rīgas Ritmi” koncertā 3. jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies arī neatkārtojamā vokāliste no Izraēlas - Yasmin Levy.
Festivāls „Rīgas Ritmi 2014” norisināsies no 3.līdz 6.jūlijam – Rīgas Kongresu namā, brīvdabas atpūtas parkā „Egle”, Daugavas koncertzālē, Origo Summer Stage, klubā „Hamlets” un citur.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas „Biļešu servisa” kasēs un internetā.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV