Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Krievu pagānmetāla lietpratēji Wolfmare koncertēs “Melnajā Piektdienā”

Easyget.lv, 28.03.2014. 10:15

29. martā klubā «Melnā Piektdiena» Pagānu un Viduslaiku mūzikas naktī uzstāsies Pēterburgas aktīvākā pagānmetāla grupa — «Wolfmare», kura Latvijā spēlēs pirmo reizi.
Krievu pagānmetāla lietpratēji Wolfmare koncertēs “Melnajā Piektdienā”

«Wolfmare» sākuši ar neofolkam tuvu pieeju kā «Wolfsangel», krievi tomēr neierobežojas tikai un vienīgi ar slāviskas folkloras izpēti (pretstatā savas valsts pazīstamākajam folkmetāla eksportam «Aркона»), bet gan iedvesmu smeļas vairāk no eiropeiskās folkloras un senatnes. Pēc debijas albuma «Widdershins» izdošanas pīterieši nomainīja nosaukumu uz «Wolfmare», kopš tā laika izdoti vēl trīs albumi, pamazām tuvojoties psihedēlijas teritorijai — to apliecina kaut vai svaigākā albuma nosaukums «The Sacred Mushroom and the Crows».

Kā iesildītāji pirmo reizi «Melnajā Piektdienā» būs skatāmi un klausāmi Preiļu folkmetālisti «Green Novice», kam visas dziesmas ir latgaliski un kam svaigi iznācis albums «Padebeši». Grupa pastāv jau ilgus gadus, spēlē latgaļiem raksturīgo melodisko metālu ar skarbuma un melanholijas apvienojumu, bet nesaprotamu iemeslu dēļ ārpus Latgales pazīstama ir ļoti maz. Jau šosestdien tas beidzot mainīsies!

Vēl vieni publikas favorīti ir autentiskās Viduslaiku mūzikas ansamblis «Obscurus Orbis», kas izpilda Rietumeiropai raksturīgo tautas mūziku no VII — XVI gadsimtiem, tātad to mūziku, kas skanēja arī pie mums Livonijas laikā baltvācu apdzīvotajās pilsētās. «Obscurus Orbis» izmanto dūdas, stabules, bungas, leijerkastes un citus tolaiku muzicēšanas rīkus un paņēmienus. Šī grupa pēdējos gados bieži uzstājas dažādos ārzemju festivālos un šobrīd jau ir pieredzējuši mūziķi, kas spēj uzkurināt publiku jebkuros apstākļos.

Koncertu iesāks vienīgā īsti modernā grupa — mūžam jaunie un enerģiskie «thrash» metāla zāģētāji «Collide», kuriem ir sarakstīts jauns materiāls un kas cels priekšā publikai vairākas jaunas dziesmas. «Collide» sāks spēlēt tieši astoņos vakarā, tāpēc apmeklētāji tiek aicināti ierasties laikus. Durvis vaļā no 19:00, ieeja — 5 eiro. Starp grupām pagānmūziku un blekmetālu virknēs DJ Deathperado.

Foto: Wolfmare. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV