Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ziemeļu un Baltijas valstu mūzikas akadēmiju kamerorķestris uzstāsies Rīgā un Siguldā

Easyget.lv, 31.03.2014. 14:40

Piektdien, 4. aprīlī, plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē izskanēs Ziemeļu un Baltijas valstu mūzikas akadēmiju studentu stīgu kamerorķestra Viatore koncerts, jau nākamajā dienā, 5. aprīlī, plkst. 18.00 koncertzālē Baltais flīģelis koncertprogrammu varēs novērtēt arī Siguldas iedzīvotāji un viesi.

Koncertos Rīgā un Siguldā Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas, Norvēģijas Mūzikas akadēmijas, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti atskaņos Edvarda Grīga Holberga svītu op. 40, Karla Nīlsena Nīlsens Mazo svītu op. 1 un Pētera Vaska Viatore, vēsta JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Biļetes - Biļešu Paradīzes kasēs, bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncertu norises vietās.

2012. gadā NORDPLUS tīkla ietvaros radās ideja par Ziemeļu un Baltijas valstu Mūzikas akadēmiju studentu kamerorķestri, kas kā kultūras vēstnesis, katru gadu ceļojot uz citu valsti, popularizētu šā reģiona bagātīgo mūzikas kultūras mantojumu un mūsdienu mūziku. Tādēļ likumsakarīgi, ka orķestra nosaukums ir VIATORE (tulkojumā – ceļinieks), un pirmā projekta programmā iekļauts arī Pētera Vaska darbs stīgu orķestrim Viatore.

Projekts ietver ne tikai mēģinājumus un koncertus, bet arī seminārus un lekcijas par tēmām, kas pagaidām vēl nav iekļautas augstskolu studiju programmās, bet ir aktuālas jauniem atskaņotājmāksliniekiem – improvizācija un komunikācija, dažādu atskaņotājmākslas formu mijiedarbība, psiholoģiskā sagatavošanās konkursiem, atlasēm un koncertiem, dialogs – sadarbība ar klausītāju, partneriem un sponsoriem. Projekts VIATORE JVLMA ilgs no 31. marta līdz 5. aprīlim.

Šogad kamerorķestri veido Kopenhāgenas, Oslo, Viļņas un Rīgas mūzikas akadēmiju studenti, pār kuriem šefību uzņēmušies pieredzējuši mūziķi – šo augstskolu pasniedzēji: Tims Frederiksens /Dānijas Karaliskā Mūzikas akadēmija/, Haralds Ādlands /Norvēģijas Mūzikas akadēmija/, Eva Bindere un Ēriks Kiršfelds /Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija/, kā arī Dinah Stabb /Gildholas Mūzikas un Drāmas skola / un Paivi Arjas /Sibelius akadēmija/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV