Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pagarināta pieteikšanās talantu konkursam „Ineses Galantes Talanti.LV”

Easyget.lv, 01.04.2014. 08:56

Saistībā ar lielo atsaucību un interesi par klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursu „Ineses Galantes Talanti.LV” par vienu nedēļu tiek pagarināta pieteikšanās konkursa pirmajai kārtai – līdz ar to pieteikumi konkursam tiek gaidīti līdz 7. aprīlim pulksten 24:00.

„Pēdējās dienās saņemam daudzus pieteikumus un arī jautājumus par konkursu no jaunajiem talantiem, un tāpēc esam nolēmuši dot iespēju vēl nedēļu sagatavot savus pieteikumus un piedalīties šajā konkursā,” komentē Ineses Galantes fonda direktore Diāna Galante.

Līdz 7. aprīļa plkst. 24:00 dalībniekiem ir elektroniski jāiesūta saite uz video (youtube) ar brīvas izvēles programmas ierakstu līdz 10 minūtēm un jāaizpilda anketa konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv.

Konkursā var piedalīties vokālisti (bez vecuma ierobežojuma) divās kategorijās - klasiskais vokāls un džeza vokāls, kā arī instrumentālisti divās kategorijās - mūzikas skolu audzēkņi (visi instrumenti) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (visi instrumenti). Uzaicinājums piedalīties konkursā tiks nosūtīts visām Latvijas mūzikas skolām, mūzikas vidusskolām un augstskolām.

Iesūtītos video izvērtēs žūrija, un labākie dalībnieki tiks aicināti uzstāties pusfinālā četrās Latvijas pilsētās.

Pusfināls Cēsīs, Ventspilī, Rēzeknē un Rīgā

Otrajā konkursa kārtā būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm. Noklausīšanās notiks 6. un 9. maijā Rīgas 3. mūzikas skolā, 7. maijā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā, 8. maijā Ventspils mūzikas vidusskolā un 10.maijā Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skolā.

Labākie pusfinālisti nokļūs finālā Rīgā. No 16. aprīļa notiks arī skatītāju balsojums internetā, kas ļaus noteikt skatītāju simpātiju.
Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā 18. maijā. Uz fināla pasākumu aicināti arī skatītāji, koncerts paredzams visas dienas garumā, ieeja bez maksas.

Konkursu vērtē profesionāla žūrijas komisija, kuras sastāvu apstiprina Ineses Galantes Fonds. Konkursa vērtēšanas kritēriji ir šādi: personība, repertuāra izvēle, mākslinieciskais izpildījums un tehniskais izpildījums.

Balvās – uzstāšanās „Summertime” festivālā, mācību stipendijas un naudas balvas

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 EUR apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 EUR mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Apkopojot publikas balsojuma rezultātus tiks piešķirta "Publikas simpātijas" balva - 500 EUR ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtīs visvairāk pieteikumus – šī skola saņems 500 Eiro un 30 ielūgumus uz 10 gadu jubilejas festivālu „Summertime – aicina Inese Galante” (11. – 17. augusts). Atsevišķi tiks vērtētas reģionālās un Rīgas skolas.

Konkursu organizē Ineses Galantes Fonds sadarbībā ar Olainfarm un ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu, kā arī ar Latvijas Dzelzceļa atbalstu.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv. Tajā arī tiks publicēti pusfinālam izvirzītie konkursa video.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV