Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Evita Zālīte un Jānis Apeinis Lieldienās uzstāsies Latvijas dievnamos

Easyget.lv, 01.04.2014. 16:26

Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Evita Zālīte sagatavojuši īpaši Lieldienu koncertprogrammu, kas pirmajās un otrajās Lieldienās, Kristus Augšāmceļšanās svētkos izskanēs Valmierā, Baltezerā, Jelgavā un Ogrē.
Evita Zālīte un Jānis Apeinis Lieldienās uzstāsies Latvijas dievnamos

„Svētku brīžos mūzika ar lielu dinamiku atrauj skatu no ikdienišķām domām un vajadzībām un pavērš skatu tālāk un augstāk. Šie koncerti uz to aicina,” koncertu ieceri atklāj Evita Zālīte. „Apstāties un pateikties. Pateikties un svinēt! Pateicībā par to, ka manā zemē nav kara un caur mūziku lūgt, lai tur kur karo - iestājas miers. Miers ar sevi un savu tuvāko. Tas ir tas, ko mēs varam piedzīvot, ja ļaujamies.”

Jaunajā koncertprogrammā „Ver acis uz augšu” skanēs dueti, ārijas un dziesmas no klasikas līdz mūsdienām. Koncertā varēs dzirdēt G.F.Hendeļa, DŽ.Pučīnī, E.L.Vēbera, R.Dubras, E.Ešenvalda, J.Lūsēna, V.Pūces un citu meistaru skaņdarbus.

„Ar Pučīni man šī nebūs pirmā tikšanās - un vienmēr šī komponista mūzika mani tik dziļi paņem, ka tirpas skrien pār kauliem un matiņi saceļas gaisā. Tā ir patiesa mūzika. Uz skatuves vispār ne mirkli nedrīkst atslēgties, arī tad, ja nedziedi, ir jādomā līdzi.” koncertprogrammas repertuāra izvēli iezīmē Latvijas Nacionālās operas baritons Jānis Apeinis.

„Dievnamos sirds jūtas vislabāk, tur pati sakrālā vide nomierina un mazliet sakārto. Baznīcā ir vieglāk, tā sakot, izkāpt no sevis paša. Tas trakums ir tāds, ka kaut ko saņemt var tikai tad, ja tevī tam ir vietas,” stāsta Evita Zālīte.

Par instrumentālo pavadījumu koncertos gādās folkmūziķe un ģitāriste Ilze Grunte, pianists Māris Treijs un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis, čellists Ainārs Paukšēns.

"Koncertos gaidāms īpašs pārsteigums, visiem iepriekš minētajiem māksliniekiem pievienosies vēl viens dalībnieks un viņa balss kādam noteikti būs jauns atklājums!" piebilst koncerta rīkotāji.

Koncertprogramma „Ver acis uz augšu” Lieldienu laikā izskanēs:

  • 20.aprīlī plkst. 15:00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā
  • 20.aprīlī plkst. 19:00 Baltezera baznīcā
  • 21.aprīlī plkst. 15:00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā
  • 21.aprīlī plkst. 19:00 Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu baznīcā

Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv (7 EUR).

Foto: Evita Zālīte. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV