Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Jaunās mūzikas dienas noslēdzas ar konkursu un pirmatskaņojumiem

Easyget.lv, 02.04.2014. 16:16

Festivāls Latvijas Jaunās mūzikas dienas noslēgsies 3. aprīlī ar Valsts akadēmiskā kora “Latvija” un diriģenta Māra Sirmā iestudēto programmu „Veltījums Rīgai” Sv. Pētera baznīcā plkst. 19.00.

Festivāla Latvijas Jaunās mūzikas dienas noslēguma koncerta programmā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos vecmeistara Paula Dambja jaunais dziesmu cikls „Rīgas Ziemeļnieks" ar Jāņa Ziemeļnieka vārdiem, kas iecerēta kā savdabīga parafrāze par 20.-30. gadu izklaides mūziku, komponista Andra Vecumnieka darbi „Veca Rīgas likteņdziesma" ar Ojāra Vācieša dzeju. Tāpat programmā iekļautas arī latviešu tautasdziesmas Jāņa Cimzes un Emiļa Melngaiļa apdarē un Jura Ābola dziesma „Sargs pie Daugavas".

Festivāla ietvaros 3. aprīlī Ādažu Mākslas un mūzikas skolā un Ādažu Kultūras centrā notiks arī mūzikas jaunrades konkurss "Skaņuraksti Ādažos". Konkursam pieteikušies 20 dalībnieki no Em. Dārziņa mūzikas vidusskolas, Tukuma Mūzikas skolas, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas, K. Kažociņa Madlienas mūzikas un mākslas skolas, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas, kā arī mājinieki – Ādažu Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi. Pavisam jauno komponistu darbus vērtēs žūrija, kurā aicināti profesionāli komponisti un muzikologi – Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore, komponiste Selga Mence, komponists Jānis Petraškevičs, komponiste Anitra Tumševica un muzikoloģe Karolīna Lāsa. Atsevišķi tiks vērtēta jaunākā grupa (7 – 10 gadi jeb 1.-4.klašu audzēkņi) un vecākā grupa (11 – 15 gadi jeb 5.-9. klašu audzēkņi). Konkursa sākums ir 3. aprīlī plkst. 13:00 Ādažu Kultūras centra Ceriņu zālē Gaujas ielā 33A. Pēc konkursa līdz rezultātu paziņošanai (~15:30) koncertu sniegs Ādažu MM skolas orķestris Vitas Zemtures vadībā, atskaņojot D.Šostakoviča, J.Brāmsa, A.Veismanes, A.Tumševicas un Im.Kalniņa mūziku. Aicinām klausītājus gan uz konkursu, kurā varēs iepazīties ar pašu jaunāko Latvijas skaņražu veikumu, gan orķestra koncertu un apbalvošanu.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Kontakti: e-pasts: komponisti.lv@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV