Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Spāņu ģitārists Rikardo Galjēns koncertēs Lielajā ģildē

Easyget.lv, 03.04.2014. 08:53

12. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks koncerts „Spāņu ģitāra un Bahs”, kurā uzstāsies spāņu klasiskās ģitāras meistars Rikardo Galjēns un orķestris Rīga.
Spāņu ģitārists Rikardo Galjēns koncertēs Lielajā ģildē

Koncerta pirmajā daļā Rikardo Galjēns (Ricardo Gallén) interpretēs gan spāņu komponistu kompozīcijas, gan Johana Sebastiana Baha skaņdarbu, bet koncerta otrajā daļā – saspēlēsies ar orķestra „Rīga” mūziķiem diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Rikardo Galjēns (1972) ir dzimis Andalūzijas pilsētā Linaresā (Linares, Jaén) kas atrodas Spānijas dienvidos. Galjēns klasisko ģitāru sāka spēlēt jau četru gadu vecumā, bet savu pirmo publisko koncertu piedzīvoja gadu vēlāk. Desmit gadu vecumā viņš iestājās Linaresas Konservatorijā, bet studijas turpināja Kordovas, Madrides un Granadas konservatorijās. Viņa pirmais ierakstu albums tika izdots 2001. gadā. Patlaban Galjēns ir ģitārspēles profesors F. Lista Mūzikas augstskolā Veimārā (Vācijā).

Koncertā „Spāņu ģitāra un Bahs” Rikardo Galjēns interpretēs Prelūdiju, Fūgu un Allegro (BWV 998), ko Johans Sebastians Bahs sacerēja lautai. Līdzās vācu baroka mūzikai, koncerta pirmajā daļā skanēs arī spāņu komponistu solo skaņdarbi ģitārai: Federiko Moreno Torrobassa Sonatīne un Hoakīna Valverdes „Clavelitos”.

Koncerta otrajā daļā ģitārists R. Galjēns koncertēs kopā ar Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” mūziķiem: ar flautistu Andi Klučnieku Rikardo Galjēns atskaņos Astora Pjacollas „Tango vēsturi”, bet duetā ar marimbas solisti Virdžīniju Laubi-Vītiņu – Džordža Geršvina „Trīs prelūdijas”. Koncerta izskaņā uzstāsies orķestris „Rīga” diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, atskaņojot Manuela de Faljas baleta „Mīla-burve” fragmentu „Rituālā uguns deja”, kā arī kopā ar Rikardo Galjēnu iejūtoties flamenko ritmos spāņu komponista Antonio Rudas Peko skaņdarbā „Palindromía Flamenca”.

Koncerts „Spāņu ģitāra un Bahs” notiek Pavasara festivāla Windstream ietvaros. Nākamie festivāla koncerti notiks 17., 19. un 20. aprīlī Lielajā ģildē. 17. aprīlī Starptautiskā komponistu konkursa Windstream 2014 Žūrijas koncertā viesosies pasaulslaveni komponisti: Jans Van der Rosts no Beļģijas, Franko Cesarīni no Šveices un Tošio Mašima no Japānas. Biļetes – „Biļešu paradīzes” kasēs. 19. aprīlī notiks konkursa Fināla kārta, bet 20. aprīlī – Laureātu koncerts un apbalvošanas ceremonija. Bezmaksas ielūgumi – „Biļešu paradīzes” kasēs.

Koncertu atbalsta Rīgas dome, Spānijas Kultūras aģentūra AC/E un Spānijas vēstniecība Latvijā.

Foto: Rikardo Galjēns. Foto (c) Roch Modrzejewski

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV