Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aija Vītoliņa un Tango Sin Quinto koncertēs Mūzikas namā Daile

Easyget.lv, 04.04.2014. 11:04

9. aprīlī plkst. 19.00 Mūzikas namā Daile uzstāsies Aija Vītoliņa & Tango Sin Quinto ar koncertprogrammu “Vuelvo al Sur”.
Aija Vītoliņa un Tango Sin Quinto koncertēs Mūzikas namā Daile

Koncertprogrammā “Vuelvo al Sur” (Atgriezties dienvidos) ietvertas grupas mīļākas un personiskākās dziesmas dažādās valodās un stilos - no populāriem tango skaņdarbiem līdz pavisam nepazīstamām, taču aizkustinošām ladino mūzikas stila kompozīcijām. Koncertā skanēs dziesmas no Astora Pjacollas tango operas “Maria de Buenos Aires”, gan ladino dziesminieces Jasmīna Levī skaņdarbi, gan tādu komponistu kā Moriss Ravēls, Jānis Lūsēns un Ričards Galiano kompozīcijas, kā arī dažas tradicionālas melodijas.

Grupa Tango sin quinto, kuras nosaukums tulkojumā no spāņu valodas nozīmē “tango bez piektā”, sākotnēji tika izveidota, lai atskaņotu argentīnieša Astora Pjacollas neparastos tango. Spēlējot, klusējot, smaidot un skumstot jeb izdzīvojot tango, ansamblis no kvarteta ir izuadzis par sekstetu. Tango sin quinto mūzikas stila pamatā divas spilgtas vadlīnijas: mūsdienīgs tango un kaverversijas no dažādu stilu mūzikas. Tas ļāvis iemantot bagātīgu vārdu krājumu pasaules populārākajā valodā- mūzikā.

Grupas Tango Sin Quinto dalībnieki - Jānis Stafeckis /kontrabass/, Artūrs Noviks /akordeons/, Ainis Zavackis /sitamie instrumenti/, Raimonds Melderis /vijole/, Aija Vītoliņa /vokāls/, Romāns Vendiņš /klavieres/.

Koncerta “Vuelvo al Sur” biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV