Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Postfolkloras festivālā Gaviles piedalīsies Ilga Reizniece un Juris Kaukulis

Easyget.lv, 04.04.2014. 12:40

Ceturtdien, 10. aprīlī, plkst. 19 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē notiks trešais postfolkloras festivāls „Gaviles“, kura mērķis ir popularizēt postfolkloras žanru, ļaujot tautas mantojumam mūsdienīgās interpretācijās dzīvot arī šodien.

«Gavilēs» piedalīsies postfolkloras grupas «Rikši», «Dārdi», «Zari», kā arī festivāla aizsācēji RTU «Vecpilsētas dziedātāji». Festivāla īpašie viesi būs etnomuzikoloģe Zane Šmite, mūziķe, multiinstrumentāliste Ilze Grunte, grupas «Dzelzs Vilks» solists Juris Kaukulis un postfolkloras žanra aizsācēja Latvijā, mūziķe Ilga Reizniece ar folkloras kopu «Vārpas».

«Festivālu uzskatām par savu gada lielāko un spilgtāko muzikālo piedzīvojumu. Kopā ar citiem mūziķiem vienosimies latviskā mantojuma un mūzikas mīlestībā, kā arī vēlmē mūsdienu cilvēkam likt apstāties un vismaz uz mirkli izbaudīt mūziku, kuras pirmsākumi meklējami tālā senatnē,» stāsta «Vecpilsētas dziedātāju» vadītāja Vēsma Keire.

Festivālā skanēs gan latviešu tautasdziesmu mūsdienīgas apdares, gan tautas gara bagātību iedvesmotas oriģināldziesmas. Klausītāji varēs gan smelties prieku lustīgā mūzikā, kas aicinās lēkt līdzi, gan ļauties meditatīvam un apcerīgas noskaņas iedvesošam skanējumam. «Gaviļu» apmeklētāji varēs piedzīvot arī ko nebijušu, jo katru gadu mainās dalībnieki un viņu interpretācijas par postfolkloras žanru. Šogad skanēs ne vien dažādi tautas mūzikas instrumenti, bet arī elektroniskie skaņu rīki.

«Vecpilsētas dziedātāji» festivālu aizsāka 2012. gadā, apliecinot vēlmi izteikties mūzikas jaunradē ar cieņu pret pagātnes vērtībām. Tādejādi tika iedibināta tradīcija ik gadu pulcēt vienkopus postfolkloras žanra mūziķus. Ieeja bez maksas.
Festivālu atbalsta RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un radio «Oira». Rīko RTU Studentu klubs un «Vecpilsētas dziedātāji».

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV