Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pirmo reizi notiks Valsts konkurss topošajiem džeza un estrādes mūziķiem

Easyget.lv, 08.04.2014. 15:07

12. aprīlī Bites Blūza klubā (Dzirnavu ielā 57a, Rīgā) notiks estrādes un džeza mūzikas audzēkņu ansambļu Valsts konkursa fināls.

Izglītības programmas Mūzika (estrādes un džeza mūzika) konkurss norisinās pirmo reizi, šī programma ir visjaunākā mūzikas vidusskolu vēsturē.

Konkursā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Ventspils Mūzikas vidusskolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ansambļi. Katrs uzstāsies divdesmit minūtes.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija: viens no labākajiem Igaunijas basģitāristiem Toivo Unts (Toivo Unt), Manheinas Mūzikas un lietišķās mākslas augstskolas profesors, bundzinieks un perkusionists Mihaēls Kitners (Michael Küttner) no Vācijas, kā arī viens no vadošajiem Lietuvas džeza pianistiem Raimondas Dauginas.

Konkurss norisināsies no 14.00 līdz 17.00, savukārt plkst. 19.00 notiks ansambļa spēles meistarklase ar žūrijas piedalīšanos. Plkst. 20.00 notiks rezultātu paziņošana un dalībnieku apbalvošana. Ieeja uz konkursu brīva!

Latvijas profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas Mūzika (estrādes un džeza mūzika) konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Bites Blūza klubu.

Valsts konkurss ir viens no veidiem kā noteikt Latvijas mūzikas, mākslas skolu un vidusskolu izglītības kvalitāti. Latvijas topošajiem mūziķiem tā ir iespēja salīdzināt savas spējas ar citiem labākajiem audzēkņiem.

Vienlaikus Latvijā norisinās Valsts konkursa fināls mākslas un dizaina jomā. Mākslas skolu audzēkņu Valsts konkursa fināls gaidāms 25. un 26. aprīlī Saldus Mākslas skolā.

Plašāka informācija par citiem LNKC rīkotajiem Valsts konkursiem atrodama www.kriic.lv sadaļā Konkursi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV