Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

JVLMA simfoniskais orķestris īpašā koncertā atskaņos Doniceti Rekviēmu

Easyget.lv, 08.04.2014. 16:03

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris aicina uz grandiozu koncertu „Doniceti. Rekviēms” ceturtdien, 17. aprīlī, JVLMA Lielajā zālē.

17. aprīlī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris aicina visus mūzikas cienītājus uz skaistu, Lieldienu noskaņām atbilstošu koncertu „Doniceti. Rekviēms”. Sadarbībā ar JVLMA jaukto kori, solistiem Lauru Teivāni /soprāns/, Helēnu Zukuli /mecosoprāns/, Mihailu Čuļpajevu /tenors/, Rihardu Milleru /baritons/, Viesturu Vītolu /bass/ un azerbaidžāņu viesdiriģentu Jalčinu Adigezalovu izskanēs vērienīgais Gaetāno Doniceti „Messa di Requiem” solistiem, korim un orķestrim.

Opuss ir salīdzinoši maz pazīstams un reti atskaņots darbs ar interesantu biogrāfiju. Tas ir komponēts itāļu operu komponista Vinčenco Bellīni piemiņai, tomēr palicis nepabeigts un Doniceti dzīves laikā tā arī nav ticis atskaņots, bet izskanējis paša autora pārapbedīšanas ceremonijā 27 gadus pēc viņa nāves. Rekviēmā izcilais itāļu operkomponists ir palicis uzticīgs savam skaņraža rokrakstam un itāļu romantiskās operas labākajām tradīcijām: daiļiem kantilēniem solodziedājumiem un ansambļiem, svinīgiem koriem, krāšņām orķestra krāsām, bet pāri visam – dramatiskam vērienam un itāļu mūzikas sentimentam.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena - 10 €; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – 5 €.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV