Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dalībais konkursā „Ineses Galantes Talanti.LV” pieteikušies gandrīz 300 interesentu

Easyget.lv, 08.04.2014. 16:40

Pirmdien, 7. aprīlī, noslēdzās pieteikšanās klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursu „Ineses Galantes Talanti.LV” – konkursā pieteikušies 280 dalībnieki no visas Latvijas.

Konkursa organizatori ir gandarīti un arī patīkami pārsteigti par lielo atsaucību, kā arī par pieteikumu daudzveidīgumu – ir pārstāvēta gan klasika, gan džezs, jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai 4 gadi.

No dalībniekiem aptuveni puse tiks izvirzīta konkursa pusfinālam. Pusfināli, kuros žūrija klātienē noklausīsies talantu uzstāšanos, notiks maijā Cēsīs, Rēzeknē, Ventspilī un Rīgā.

Piektdien, 11. aprīlī, plkst. 13:00, viesnīcā Grand Palace Hotel, Pils ielā 12, Rīgā, notiks žūrijas tikšanās - dalībnieku iesūtīto video pieteikumu skatīšanās un dalībnieku atlase nākamajai kārtai.

„Publikas simpātijas” balsojums

Uz konkursa otro kārtu izvirzīto dalībnieku saraksts un video 15.aprīlī tiks publicēti konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv, kur ikvienam līdz 15.maijam būs arī iespējams nobalsot par savu simpātiju. Šis balsojums arī noteiks, kurš talants saņems „Publikas simpātijas balvu” – 500 Eur ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.
Konkursā piedalās vokālisti (bez vecuma ierobežojuma) divās kategorijās - klasiskais vokāls un džeza vokāls, kā arī instrumentālisti divās kategorijās - mūzikas skolu audzēkņi (visi instrumenti) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (visi instrumenti).

Pusfināli Cēsīs, Ventspilī, Rēzeknē un Rīgā

Otrajā konkursa kārtā būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm. Noklausīšanās notiks 6. un 9. maijā Rīgas 3. mūzikas skolā, 7. maijā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā, 8. maijā Ventspils mūzikas vidusskolā un 10.maijā Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skolā.

Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā 18. maijā. Konkursa fināla noklausīšanās paredzama visas dienas garumā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Summertime, mācību stipendijas un naudas balvas

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 EUR apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 EUR mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Apkopojot publikas balsojuma rezultātus tiks piešķirta "Publikas simpātijas" balva - 500 EUR ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtījusi visvairāk pieteikumus – šī skola saņems balvā 500 Eiro un 30 ielūgumus uz 10 gadu jubilejas festivālu „Summertime – aicina Inese Galante” (11. – 17. augusts). Atsevišķi tiek vērtētas reģionālās un Rīgas skolas.

Konkursu organizē Ineses Galantes Fonds sadarbībā ar Olainfarm un ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu, kā arī ar Latvijas Dzelzceļa atbalstu.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv. Tajā arī tiks publicēti pusfinālam izvirzītie konkursa video.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV