Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā un Rēzeknē uzstāsies ģitārists Dominiks Millers

Easyget.lv, 10.04.2014. 11:17

13. maijā Lielajā ģildē ar tradicionālo pavasara koncertu Rīgā un 14. maijā Rēzeknē Latgales vēstniecībā Gors uzstāsies ģitārists, aranžētājs un komponists Dominiks Millers.
Rīgā un Rēzeknē uzstāsies ģitārists Dominiks Millers

Kā informē Trade Hub Productions pārstāve Inese Mihasjonoka, Dominiks Millers (Dominic Miller) Latvijā viesosies jaunākā albuma „ad hoc” prezentācijas koncerttūres ietvaros.

„ad hoc” definīcija ir – kaut kas radīts brīdī, lai apmierinātu īpašas situācijas vajadzības. Labāku nosaukumu Dominika Millera jaunākajam albumam neatrast. Viņš vēlējies saglabāt darošo brīžu enerģiju un brīvību, nezaudējot sajūtas un tonalitāti: “Mana pieredze iemācījusi, ka pirmo reizi iedomājoties par ideju vai konceptu, tas ir labākais, kas vispār iespējams. Tas ir gandrīz kā pirmais skūpsts. Varbūt mazliet neveikls, bet neaizmirstams un atklāts. Šajā albumā es vēlējos saglabāt šo sajūtu, tāpēc ar nodomu netaisīju nekādas demo versijas. Man nebija nemazākās idejas, kā tas skanēs, kamēr neieradāmies ar mūziķiem ierakstu studijā. Lai arī mēs visi viens otru ļoti labi pazīstam, es gribēju, lai viņi jūtas mazliet nervozi, pat viegli ievainojami, kā jau pirmajā randiņā.”

Dominiks Millers uz sadarbību aicina tikai izcilus mūziķus, un Rīgā ar viņu kopā spēlēs Nikolass Fizmens (Nicolas Fiszman), Rāni Krija (Rhani Krija) un līdzšinējā Maika Lindapa vietā stāsies ģitārists Tonijs Remī (Tony Remy).

Apmēram 2.5 h ilgajā koncertā būs iespēja dzirdēt skaņdarbus no Dominika Millera jaunā albuma „ad hoc”, kā arī “Shape Of My Heart” un citus hitus.

Dominiks Millers atpazīstamību iemantojos saistībā ar jau 23 gadu ilgo sadarbību ar Stingu. Kopš 1991. gadā iznākušā „The Soul Cages” Millers ir piedalījies visos Stinga albumos; viņi kopā ir muzicējuši vairāk nekā tūkstoš koncertos un kopīgi sacerējuši arī panākumiem bagātos skaņdarbus „Shape Of My Heart” un „Lullaby for an Anxious Child”.

Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Ģitāras spēli viņš apguvis prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus - „First Touch”, „Second Nature”, „Third World”, „Fourth Wall”, „Shapes”, „November”, un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par vispieprasītāko viesmūziķi. Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, tostarp sadarbība ar Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri, The Pretenders, Boyzone, The Chieftains, Ediju Rīderu, Manu Dibango, The Backstreet Boys. Ar muzikālo projektu galveno partneri Stingu Millers ir vienojies, ka vismaz divus mēnešus gadā veltī solokarjerai.

Biļetes uz Rīgas koncertu nopērkamas Bilešu servisa kasēs un uz Rēzeknes kocertu Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV