Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Prezentē Pasaules koru olimpiādes galveno balvu

Easyget.lv, 10.04.2014. 15:26

Ceturtdien mediju pārstāvjiem tika prezentēta Pasaules koru olimpiādes galvenā balva, kuras autore ir pazīstamā tēlniece Olga Šilova.
Prezentē Pasaules koru olimpiādes galveno balvu

Tēlniece Olga Šilova savu radošo ieceri raksturo šādi: „Kalna motīvs un tilta ritmiskās līnijas rosina iztēli, simbolizējot mūzikas pozitīvo dabu, kas pārvar valstu un kultūru robežas, bet balvā iestrādātais dzintars aizved mūs domās uz Latviju – dzintara lāsi Baltijas jūras krastā, astotās Pasaules koru olimpiādes mājvietu”. Viņas darbi valdzina ar savu vienkāršību un emocionālo piepildījumu, atklājot jaunu, negaidītām asociācijām bagātu pasauli. „Metāls ir ciets un neelastīgs. Tā izprašanai ir nepieciešams laiks,” saka māksliniece. „Līdzīgi ir arī ar mūziku, kur nošu raksts atdzīvojas tikai interpreta sirds pieskārienā.”

Atgādinām, ka Pasaules koru olimpiādē 2014, kas notiks Rīgā no 9. līdz 19. jūlijam, 20 000 dalībnieki no 70 valstīm sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika u.c.
Pasaules koru olimpiādes ietvaros notiks meistarklases, lielkoncerti un dalībnieku gājiens, tajā skaitā arī īpaši veidots koncerts Mežaparka lielajā estrādē.

Latviju Pasaules koru olimpiādē pārstāvēs Babītes novada jauniešu koris Maska (diriģents Jānis Ozols), Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris Spīgo (diriģente Līga Celma – Kursiete), Daugavpils Latviešu kultūras centra vīru koris Forte (diriģents Jevgenijs Ustinskovs) un Krustpils kultūras nama senioru jauktais koris Atvasara (diriģente Skaidrīte Pugača).

Foto: Pasaules koru olimpiādes galveno balva. Foto (c) Kaspars Garda, Rīga 2014

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV