Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lielajā Piektdienā Rīgā koncertēs ASV jauniešu koris Morris Knolls Chorale

Easyget.lv, 11.04.2014. 15:16

18. aprīlī plkst. 17.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā koncertu „Agnus Dei” sniegs ASV Austrumu piekrastes jauniešu koris Morris Knolls Chorale diriģenta Maikla Semancika vadībā.
Lielajā Piektdienā Rīgā koncertēs ASV jauniešu koris Morris Knolls Chorale

Koncerta programma metīs plašu loku garīgās mūzikas vērtību jomā. Tās sākumā - savā veidā stilizētas klasiskās mesas aprises, bet atšķirīgu laikmetu komponistu izveidē. Vairākas pamatdaļas, tostarp koncerta nosaukumam izvēlēto Agnus Dei, radījis baroka meistars Hanss Leo Haslers, bet Sanctus pieder mūsdienu skaņradim Kreigam Kortnijam. Līdzās Tomasa Tallisa un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi darbiem ļausimies spiričuelu burvībai un Harolda Ārlena „Pāri varavīksnei” (Somewhere Over the Rainbow), kura nav zaudējusi popularitāti kopš filmas „Burvis no Oza zemes” (1939) laikiem. Bet noslēgumā – garīgās mūzikas nozarē nu jau pasaules mērogā pazīstamā latviešu komponista Riharda Dubras Ave Maria.

Morris Knolls Chorale ir Ņūdžersijas skolas Morris Knolls High School koncertkoris – labākais no sešiem skolas koriem. Pēdējo gadu laikā tas sava diriģenta Maikla Semancika (Michael Semancik) vadībā guvis daudz balvu un citu atzinību plašā koncertdarbībā, koru konkursos un sadarbības projektos. Koris Morris Knolls Chorale divreiz koncertējis Ņujorkas Kārnegija zālē, uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Sāru Maklahlanu (Sarah McLachlan), Lorīnu Makenitu (Loreena McKennitt), pasaulslaveno flautistu Džeimsu Golveju (James Galway) un Džekiju Īveinko (Jackie Evancho), kas pārstāv pašu jaunāko amerikāņu dziedātāju paaudzi un ir plaši pazīstama visā Ziemeļamerikā pēc līdzdalības televīzijas šovā America’s Got Talent 2010.gadā.

Maikla Semancika kori piedalījušies daudzos starptautiskos pasākumos, kuru vidū ir Čehu Mūzikas muzeja sarīkojums Prāgā, Pūpolsvētdienas dievkalpojums Sv.Stefana katedrālē Vīnē un citur. Koncerts Rīgā ir viens no kora pieturas punktiem koncertceļojumā uz Baltijas valstīm un Somiju.

Diriģents Maikls Semanciks ir ieguvis mūzikas maģistra grādu kordiriģēšanā Delavēras universitātē, kurā viņš studēja Pola D.Heda (Paul D.Head) vadībā. Tolaik M.Semanciks vadīja Delavēras universitātes koncertkori. Vienlaikus viņš pasniedza gan individuālas nodarbības, gan mūzikas izglītības kursus šajā augstskolā un piedalījās Delavēras universitātes kora uzvaru sezonā 2007.gadā, kas vainagojās ar I vietu 10.Starptautiskajā koru festivālā Tallinā. Šajā pat gadā viņš uzvarēja Delavēras ielejas kordiriģentu konkursā. M.Semanciks ir bijis Saseksas un Ņūdžersijas koru viesdiriģents, kā arī dažādu kora konkursu žūrijas loceklis Ņūdžersijā, Delavērā, Mērilendā un Pensilvānijā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Foto:Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV