Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Midžs Jūrs novembrī uzstāsies Jelgavā, Rēzeknē un Cēsīs

Easyget.lv, 14.04.2014. 08:36

Novembra sākumā Latvijā uzstāsies skotu dziedātājs, komponists, ģitārists, producents un labdarības pasākumu organizētājs Midžs Jūrs.
Midžs Jūrs novembrī uzstāsies Jelgavā, Rēzeknē un Cēsīs

Pirms četriem gadiem – 2010.gada rudenī – M.Jūra solokoncerts Ventspilī bija labi apmeklēts, un pēc tā saņemtās pozitīvās atsauksmes lika apsvērt nodomu iepriecināt skatītājus arī citās Latvijas pilsētās. Šoruden, 6.novembrī Jelgavas kultūras centrā, 7.novembrī Latgales vēstniecībā “Gors” un 8.novembrī Vidzemes jaunajā koncertzālē “Cēsis” uz skatuves kāps Midžs Jūrs (Midge Ure), lai sniegtu ieskatu Ultravox, Visage un paša solokarjeras spilgtākajos mirkļos, informē L Tips Agency pārstāve Maija Tomkalne.

Lai arī Džeimss “Midžs” Jūrs (iesauku Knislis (Midge) Džeimss Jūrs “oficializē” par savu vārdu) mūziķa karjeru uzsāk jau 1972.gadā, pievienojoties grupai Salvation, pa īstam viņa talants atplaukst grupās Visage un Ultravox, un vēlākajā solokarjerā, kas nodrošina atpazīstamību tālu ārpus dzimtās Lielbritānijas robežām. Pašās 70.gadu beigās viņš pievienojas tobrīd radošu krīzi piedzīvojošai apvienībai Ultravox. Jau pirmais albums ar Jūra piedalīšanos “Vienna” (1980) iegūst platīna statusu Lielbritānijā. Sekojošie četri, kuros piedalās Midžs, visi ierindojas britu Top 10, padarot Ultravox par vienu no spilgtākajām “jaunās romantikas” grupām, pidāvājot tādus hitus kā Vienna, Dancing With Tears In My Eyes, Hymn, I Came To Dance, Love's Great Adventure. Turklāt šīs kompozīcijas joprojām aktīvi atskaņo pasaules radiostacijas, jo tās arī tagad skan gana mūsdienīgi.

80.gadu sākumā Midža Jūra radošais gars kūsā tik aktīvi, ka viņš nevēlas sevi ierobežot ar darbību tikai vienā muzikālā kolektīvā. Paralēli darbam Ultravox, viņš pieliek roku Visage lielākā hita Fade To Gray tapšanā, kā arī palīdz grupas nākamā albuma ierakstā. Kopš 1982.gada, kad iznāk Toma Raša kompozīcijas No Regrets Midža Jūra kaverversija, viņš pamazām pievēršas solomateriāla radīšanai. 1986.gadā iznāk Jūra soloalbums “The Gift”, kurā iekļautā kompozīcija If I Was vienlaikus triumfē birtu un īru topu pašā augšgalā.

Midža Jūra daiļrade novērtēta ar Ivor Novello, Grammy, BASCAP u.c. balvām. Ultravox un viņa paša albumi saņēmuši platīna un zelta statusu virknē valstu.

Sekojot Boba Geldofa aicinājumam palīdzēt Etiopijas iedzīvotājiem, 1984.gadā Midžs Jūrs kopā ar Geldofu sacer nu jau par leģendāru kļuvušo kompozīciju Do They Know It's Christmas?, ko labdarības akcijai Live Aid ierakstīja 36 Lielbritānijas un Īrijas mākslinieku apvienība Band Aid. Midžs Jūrs turpina būt aktīvs dažādu labdarības akciju līdzorganizētājs vai atbalstītājs un par šādu cēlsirdību apbalvots ar Britu impērijas ordeņa virsnieka pakāpi.

Fade To Gray, Dancing With Tears In My Eyes, Vienna, Hymn, If I Was, Breathe, Do They Know It's Christmas? un vesela virkne citu hitu to oriģinālās balss – Midža Jūra – izpildījumā. 

Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu paradīze” kasēs un https://www.bilesuparadize.lv. To cena, sākot no €10.

Foto: Midžs Jūrs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV