Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pat Metheny Unity Group Rīgā uzsāks jaunā albuma Eiropas koncerttūri

Easyget.lv, 14.04.2014. 14:24

Sestdien, 26. aprīlī, Rīgas Kongresu namā plkst. 19:00 ar jaunākā albuma „KIN (←→)” koncertprogrammu uzstāsies 20 „Grammy” balvu ieguvējs un leģendārais ģitārists Pat Metheny sastāvā Pat Metheny Unity Group.
Pat Metheny Unity Group Rīgā uzsāks jaunā albuma Eiropas koncerttūri

Ar koncertu Rīgā „Pat Metheny Unity Group” uzsāk albuma prezentācijas turneju Eiropā.

Apvienības „Pat Metheny Unity Group” sastāvu veido pieci pasaulē zināmi un godalgoti mūziķi – ģitārists Pat Metheny, saksofonists Chris Potter, bundzinieks Antonio Sanchez, basists Ben Williams un multinstrumentālists Giulio Carmassi. Pat Metheny Unity Band, no kuras veidojusies Unity Group, ir vienīgā grupa „Grammy” balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas.

„Divarpus stundas, bez pārtraukuma, Metheny atskaņo sev raksturīgās melodijas, satraucošās akordu maiņas un harmonijas - tai pat laikā grupa ir veido unikālus ritmus un muzikālās frāzēs, kas izklausās it kā būtu nākušas no dažādām pasaules malām un kultūrām. Antonio Sanchez pie bungām ir precīzs un daudzpusīgs, Chris Potter ir nepārspējams, kā arī Ben Williams basa spēle ir vienreizēja,” raksta izdevums Jazz Times.

Pats Metheny par projektu un ierakstu saka, ka vārds „unity” (vienotība, saliedētība) norāda uz kaut ko nezināmu, ko viņš kā mūziķis ir tiecies sasniegt visu savu mūžu. Viņš arī piebilst, ka „KIN (←→)” ir pavisam citādāks nekā jebkas, ko viņš kādreiz ir ierakstījis.

Pat Metheny ir 20 „Grammy” balvu laureāts 12 dažādās kategorijās, tostarp labākais mūsdienu džeza izpildījums, labākais instrumentālā roka izpildījums un citi. Savukārt, „Pat Metheny Unity Band”, no kuras veidojusies „Unity Group”, ir vienīgā grupa „Grammy” balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas. Pat Metheny arī ir viens no četriem džeza ģitāristiem, kurš kopš 1957. gada ir iecelts prestižajā „Downbeat Hall of Fame” (leģendārā mūzikas žurnāla „Downbeat” mūziķu slavas zālē).

Biļetes visās „Biļešu serviss” kasēs un internetā.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV