Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Foto: Rock’n’roll fani Latvijā svin Vispasaules rokenrola dienu

Easyget.lv, 14.04.2014. 17:05

13. aprīlī rock’n’roll fani visā pasaulē un arī Latvijā svinēja Vispasaules rokenrola dienu ar grupas Keksi piedalīšanos.
Foto: Rock’n’roll fani Latvijā svin Vispasaules rokenrola dienu

Galerijas:

Šī diena tiek saistīta ar kādu mūzikas ierakstu, ko pirms 60 gadiem veica leģendārais amerikāņu dziedātājs Bils Halejs, ieskaņojot kompozīciju "Rock Around The Clock", tādējādi aizsākot rokenrola ēru visā pasaulē.

Arī Rīgā rock’n’roll fani svinēja šī mūzikas stila dzimšanas dienu, bet kaislīgākie no tiem pulcējās Vecrīgas sirdī - Līvu Laukumā, kur restorānā Rockabilly House ballīti nodrošināja viena no pašmāju labākajām rokenrola grupām - Keksi.

"Rock’n’roll nav tikai mūzikas žanrs, tas ir dzīvesveids. Savā rašanās laikā tas kļuva par izaicinājumu pastāvošajai iekārtai un laikmetam, jo tas radās, apvienojot balto un melnādaino sabiedrībās populārus mūzikas žanrus - lietas, kas pērnā gadsimta vidū ASV bija nesavienojamas," stāsta grupas Keksi līderis Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs. Rock’n’roll žanrs radās, attīstoties no rythm’n’blues, džeza, boogie-woogie, gospeļmūzikas un kantri mikšļa, ar ko savstarpēji nesaistīti mūziķi dažādos ASV štatos sāka eksperimentēt jauna skanējuma meklējumos. Mūsdienu mūzikas skatuve bez rock’n’roll nav iedomājama…

Foto: Grupa Keksi Vispasaules rokenrola dienas svinībās Rīgā. Foto (c) Agris Semēvics

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV