Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

RLB notiks Solveigas Selgas autorkoncerts

Easyget.lv, 16.04.2014. 09:38

Šodien, 16. aprīlī, plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks komponistes un pianistes Solveigas Selgas autorkoncerts.

Koncerts aptvers komponistes Solveigas Selgas radošo darbību pēdējo 10 gadu laikā. Tajā atspoguļosies daļa no laikmetīgās mūzikas jaunrades daudzveidības. Koncertā skanēs gan vairāki pēdējā laikā tapuši opusi, kuri jau piedzīvojuši pirmatskaņojumus festivāla „Latvijas Jaunās mūzikas dienas” ietvaros, gan arī vairāki tieši šim koncertam sacerēti jaundarbi. Klausītāju vērtējumam tiks nodots jauns skaņdarbs „Lec, saulīte” klarnetei, klavierēm un sitaminstrumentiem. Darba pamatā komponiste izmantojusi latviešu tautasdziesmas, kā arī putnu dziesmu intonatīvo un ritmisko materiālu. Jaundarbu pirmatskaņojumos piedalīsies ilggadēji muzikālās sadarbības partneri – Aleksandrs Jalaņeckis (sitaminstrumenti) un Česlavs Grods (klarnete).

Otrs koncerta nozīmīgākais pirmatskaņojums būs trīs skaņdarbu cikls klavierēm solo. Savukārt, klarnešu kvartets „Quatro differente” koncertā atskaņos Solveigas Selgas pārstrādāto skaņdarbu „Jūrā. Starp sauli un nopūtām. Tuvāk saulei”, kas veltīts komponistes tuvajai videi Vidzemes jūrmalā, Skultē.

Autorkoncertu atklās baritona balss īpašnieks Uldis Leiškalns ar patriotiskai tematikai veltītām divām dziesmām pēc O. Vācieša un Aspazijas dzejas. Koncertu papildinās arī pašas komponistes sacerētas dzejas rindas.

Autorkoncerts ir komponistes Solveigas Selgas veltījums, iezīmējot Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas nozīmīgo lomu kultūras apritē.

Solveiga Selga ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. Pianiste aktīvi koncertē Latvijā, Japānā, Beļģijā un ASV. Māksliniece izdevusi klavieru mūzikas albumus un strādā par kompozīcijas un klavierspēles pedagogu Latgales priekšpilsētas Vakara mūzikas skolā.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV