Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas Doma meiteņu koris Tiara ielūdz uz nakts koncertu Lielajā Piektdienā

Easyget.lv, 16.04.2014. 11:33

18. aprīlī plkst. 21.00 Rīgas Domā skanēs Lielās Piektdienas nakts koncerts Lux Confessionis ar īpašu mūziku ērģelēm, čellam, korim un soprāna solo.
Rīgas Doma meiteņu koris Tiara ielūdz uz nakts koncertu Lielajā Piektdienā

Koncertā piedalīsies Kristīne Adamaite (ērģeles), Ance Purmale (soprāns), Ēriks Kiršfelds (čells), Rīgas Doma meiteņu koris Tiara, kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Aira Birziņa.

Programmā: S.Franks, F.Pulenks, H.Andrīsens, S.Barbers, B.Johansons, P.Česnokovs, S.Jekimovs, H. Domingess, R.Dubra.

Rīgas Doma meiteņu koris Tiara ir viens no spilgtākajiem muzikālajiem kolektīviem Latvijas koncertdzīvē. Kopš Rīgas Doma kora skolas dibināšanas (1994), kad skolā bija tikai dažas meitenes, koris audzis un mainījies, šobrīd tajā apvienojot 105 dziedātājas no 9 līdz 16 gadu vecumam. Par kora dibināšanas gadu tiek uzskatīts 1997. gads, kad sākās rosīga un aktīva koncertdzīve un dalība Rīgas Doma dievkalpojumos. Kora dzīvi veido mēģinājumi jeb mācību stundas, skolas pasākumi, koncerti, dievkalpojumi, koncertbraucieni, konkursi, lieli projekti un izrādes, valsts nozīmes kultūras notikumi. Koris koncertējis dažādās koncertzālēs un baznīcās Rīgā, koncertos būts daudzviet Latvijā, arī Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā; piedalījies konkursos un festivālos Lielbritānijā, Spānijā, Ungārijā, Itālijā, Igaunijā, ieguvis uzvaras vairākos starptautiskos koru konkursos. Kopš 2000. gada kora mākslinieciskā vadītāja ir diriģente Aira Birziņa. 2013.gada pavasarī kora koncertsastāvam tika dots vārds "Tiara".

Biļetes iespējams iegādāties Rīgas Doma kasēs darba dienās no plkst.10-17 un stundu pirms koncerta sākuma.

Foto: Rīgas Doma meiteņu koris Tiara. Publicitātes foto

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV