Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Positivus festivāla Dabas skatuves programmu papildina literātu lasījumi

Easyget.lv, 16.04.2014. 12:22

Šogad Positivus festivālā līdzās jau apmeklētāju iecienītiem priekšnesumiem notiks arī jauno literātu darbu lasījumi. Ikviens, kurš jūt aicinājumu izpausties un uzstāties festivālā ar sava darba lasījumu, līdz 8. maijam ir aicināts pieteikties jauno literātu konkursam.
Positivus festivāla Dabas skatuves programmu papildina literātu lasījumi

Dabas skatuve septiņu gadu laikā ir pieredzējusi daudzus lieliskus priekšnesumus un kļuvusi iecienīta to festivāla apmeklētāju vidū, kas meklē un vēlas atklāt kaut ko unikālu. Uz tās uzstājušās tādas grupas kā kolorītie Sūdi, kuru uzstāšanās laikā, šķiet, viss festivāls dziedāja līdzi dziesmai par tamburīnu, elektropopa Audience Killers, dūdiņroka Sus Dungo, dziesminieci Elizabeti Balčus, indie-dance Martas Asinis un roķīgo Indygo, kā arī citas neparastas muzikālās apvienības, tai skaitā eksperimentālus DJ un VJ setus. Teātra sadaļā ir baudīta Dirty Deal Teatro panākumiem bagātā izrāde “Nacionālais Attīstības Plāns”, smieklu terapiju garantējošie asprātīgie improvizācijas teātri - Rīgas Improvizācijas Teātris, Artišok, etīžu teātri Nerten un daudzi citi. Šogad KDi Dabas skatuvei piešķirs jaunu saturu, izceļot jaunos literātu talantus, ļaujot viņiem atrast savu lasītāju, tikt sadzirdētiem un novērtētiem. Ikvienam ar Šekspīru, Ziedoni, Dostojevski, Blaumani vai citu iedvesmojošu rakstnieku sirdī ir iespēja kādā no trim festivāla dienām nonākt prožektoru gaismās un nolasīt savu daiļdarbu plašai auditorijai uz Dabas skatuves.

Literātu konkursa uzdevums ir vienkāršs – izvēlies vienu no sevis radītajiem darbiem, kuru vēlētos lasīt publikas priekšā, norādi sacerējuma radīšanas datumu un to, vai darbs iepriekš ir publicēts. Sagatavo īsu savas literārās karjeras aprakstu un visus materiālus līdz 08.05. sūti uz literati@positivus.com. Konkursa darbus izvērtēs KDi un Positivus festivāla žūrijas komanda, un tā rezultāti tiks paziņoti jau 20. maijā. Labākie darbi tiks publicēti arī KDi interneta sadaļā “Lasītava”.

Festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā EUR 57 un ar teltsvietu EUR 63. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Positivus festivālā šogad uzstāsies Kraftwerk, Bastille, Ellie Goulding, Elbow, The Kooks, The 1975, Daughter, Laura Mvula, Junip, Temples, Anna Calvi, Of Montreal, Mø, You Me At Six, Future Islands, Alunageorge, Nonono, Chet Faker, Kid Karate, Birth Of Joy, King Charles, Pompeya, Fm Belfast. And So I Watch You From Afar. Festivāla programma tiks izziņota pamazām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV