Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas gospelkoris aicina uz Lieldienu koncertu “Augšāmcēlies”

Easyget.lv, 16.04.2014. 13:52

Rīgas gospelkoris draugus, atbalstītājus un mūzikas mīļotājus aicina otrajās Lieldienās, 21. aprīlī, plkst. 19.00 kultūras centrā “Berģi” (Brīvības gatve 455) ieklausīties Lieldienu stāstā caur gospelmūzikas skaņām.
Rīgas gospelkoris aicina uz Lieldienu koncertu “Augšāmcēlies”

Programmā būs iespējams dzirdēt gan “black gospel” kompozīcijas angļu un latviešu valodā, gan atpazīt kādu klasiskās mūzikas tēmu. Kora skanējumu papildinās Riga Gospel Band instrumentālisti Norberts Skraucis (bass), Miķelis Vīte (bungas) un Dmitrijs Karpovs (taustiņi), kā arī vairāki solisti.

Rīgas gospelkoris jau 10 gadus koncertē Latvijā un ārvalstīs. Šo gadu laikā izveidojusies cieša sadarbība ar dažādiem ārvalstu gospelmūzikas izpildītājiem, kas ir iedvesmojis popularizēt šo žanru arī Latvijā - koris jau trīs reizes organizējis gospelmūzikas festivālu “Sing Gospel, Latvia!”, kurā ASV un Lielbritānijas mūziķu vadībā vairākiem simtiem Latvijas jauniešu bija iespēja iepazīt šo mūzikas stilu. Rīgas Gospelkoris sadarbojies arī ar daudziem pašmāju mūziķiem - Anmary, Jāni Stībeli, Arni Medni, Denisu Paškeviču, apvienību Z-kalns un citiem. Kora izdotais DVD „Silver & Gold" ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā „Labākais koncertieraksta video 2011".

Šobrīd dziedātāji gatavojas šīs vasaras lielākajam muzikālajam notikumam Latvijā – Pasaules koru olimpiādei, kurā piedalīsies vairāk kā 20 000 dalībnieku no 70 pasaules valstīm.
Šis pavasaris atnesis arī kādu īpaši priecīgu notikumu - kora soliste Kristīne Prauliņa Starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā „ Riga Jazz Stage 2014” ieguvusi galveno balvu - Džeza vokāla Grand Prix.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Lai būtu vieglāk prognozēt apmeklētāju skaitu, lūgums savu dalību apstiprināt pasākumu sadaļā kora sociālo tīklu lapās – facebook.com/rigagospelchoir vai draugiem.lv/gospel

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV