Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

RTU vokālais ansamblis Jauna nianse svin 15. jubileju

Easyget.lv, 16.04.2014. 15:06

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauniešu vokālais ansamblis «Jauna nianse» ar programmu «Ļauj mūzikai uzplaukt» divos krāšņos koncertos svinēs savu 15 gadu jubileju.

Pirmais koncerts notiks piektdien, 25. aprīlī, plkst. 19 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, otrais – otrdien, 29. aprīlī, plkst. 19 kultūras pils «Ziemeļblāzma» kamerzālē, Rīgā, Ziemeļblāzmas ielā 36, informē RTU Informācijas centrā.

Jubilejas koncerta programmā būs gan populāras un iemīļotas melodijas, kas 15 gadu laikā uzkrātas ansambļa zelta repertuārā, piemēram, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un Jāņa Lūsēna kompozīcijas, gan jauni aranžējumi, tostarp, «Rieta lūgšana» un «Noktirne». Tos īpaši jubilejai aranžējis mūziķis Rihards Bērziņš un ansambļa koncertmeistare Anitra Kuzmina.

Koncerta režiju veidos Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrante Dace Kravale. Pavadījumus spēlēs profesionāli mūziķi instrumentālisti – Rihards Bērziņš (klavieres), Gustavs Pauna (sitaminstrumenti) un Andrejs Vasiļjevs (ģitāra).
«Abi vakari ansamblim un mūsu muzicējošajiem draugiem būs īsti dziedāšanas svētki. Prieks, humors un pavasarīgas noskaņas, kas vienmēr pavadījušas ansambļa uzstāšanos, neizpaliks arī šoreiz,» sola ansambļa vadītāja Antra Dreģe.

Pēc jubilejas programmu plānots atkārtot izbraukuma koncertos, iepriecinot klausītājus Līgatnē, Ķekavā, Rēzeknē un Maltā.
Ansamblis «Jauna nianse» ir sieviešu vokālā ansambļa «Nianse» mantinieks. Tas savu nosaukumu ieguva 1999. gadā, kad ansamblim «Nianse» apritēja 30 gadu. Kopš tā laika džeza vēsmas ansamblī ienesis toreizējais ansambļa vadītājs, kordiriģents, vokālās grupas dziedātājs Jānis Ozols, bet no 2003. gada ansambļa mākslinieciskā vadītāja ir diriģente, pedagoģe, Latvijas Radio kora dziedātāja Antra Dreģe.

A. Dreģe ir ne vien mūziķe un vairāku vokālo ansambļu vadītāja, bet arī kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kameroperas iestudējuma «Līsistrate» māksliniecisko vadītāju, idejas autori un producenti.

Ieeja koncertā RTU Mazajā zālē bez maksas, kultūras pils «Ziemeļblāzma» kamerzālē – 1 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV