Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks festivāls Akordeona dienas Rīgā 2014

Easyget.lv, 16.04.2014. 16:38

No 28. līdz 30. aprīlim Rīgā norisināsies ikgadējais starptautisks bērnu un jauniešu labdarības akordeona festivāls "Akordeona dienas Rīgā 2014".

“Festivālu organizējam jau otro gadu, lai ar katru koncertu ansambļu spēles līmenis būtu aizvien muzikāli vērtīgāks un skanīgāks. Festivāls norisināsies 3 dienas, koncerti notiks Mazajā Ģildē, Sv. Pētera baznīcā un Lielajā Ģildē. Dalībnieku vidū jau ir pieteikušies gan Latvijas jaunie ansambļos spēlējušie akordeonisti, gan arī viesi no Pēterburgas un Maskavas. Piedalīsies rekord liels dalībnieku skaits, kopā vairāk nekā astoņdesmit jaunie akordeonisti, no ansambļiem un orķestriem, savu profesionālo māku parādīs spīdošā festivāla laikā,” stāsta "Samāriešu fonda" labdarības festivāls organizators Ainārs Kasparāns.

Pēc 2013 gada koncertiem daudzi vecākās paaudzes profesionālie mūziķi atzinīgi novērtēja tieši bērnu un jauniešu sniegumu akordeona spēli ansambļos, kas ir unikāli ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Uz bezmaksas koncertiem īpaši gaidīti pensionāri, daudzbērnu ģimenes, invalīdi un bērnu namu audzēkņi.

Akordeona dienas Rīgā 2014 programma:

  • 28. aprīlī 19:00 Mazajā Ģildē notiks festivāva atklāšanas koncerts. Piedalīsies Rīgas Skolēnu Pils akordeonistu ansamblis "Opuss", vadītāja Karolīne Vancāne.
  • 29. aprīlī 18:00 Sv. Pētera baznīcā izskanēs Sadraudzības koncerts. Piedalīsies Maskavas bērnu un jauniešu akordeonistu ansamblis "Fantāzija", Sanktpēterburgas jaunrades pils pilsētas solistu ansamblis "Bajānistu orķestris", vadītāja N. Abajdulova, Rīgas Skolēnu Pils akordeonistu ansamblis "Opuss".
  • 30. aprīlī 19:00 Lielajā Ģildē festivāla noslēguma koncertā uzstāsies Rīgas Skolēnu Pils akordeonistu ansamblis "Opuss", Maskavas bērnu un jauniešu akordeonistu ansamblis "Fantāzija", Sanktpēterburgas jaunrades pils pilsētas solistu ansamblis "Bajānistu orķestris", vadītāja N. Abajdulova, Kokneses Mūzikas skolas mācību orķestris, vadītāja Iveta Bērziņa, Ugāles Mūzikas un Mākslas skolas mācību orķestris.

Koncertus vadīs JVLMA profesore Ilma Grauzdiņa.

Ieeja koncertos bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV